Wandel mee voor Vastenactie

Andere jaren organiseerde Vastenactie ergens in Nederland een meerdaagse vastenactie-wandeling om daarmee, onder andere door sponsoring, geld voor de projecten van Vastenactie ‘in te zamelen’. Door de coronapandemie kan zo’n wandeling dit jaar niet worden georganiseerd. Vastenactie heeft echter een mooi alternatief in de vorm van een virtuele wandeling door Afrika. Iedereen die wil, kan in zijn eigen buurt wandelen en de afgelegde kilometers op een speciale actiewebsite melden. De kilometers van alle deelnemers worden toegevoegd aan de reis en zo wordt samen een afstand van ruim 9200 kilometer dwars door Afrika gelopen, van Sierra Leone naar Zambia. Op deze speciale actiewebsite kun je steeds zien hoe de reis vordert: Wandel voor een ander

Meewandelen in de parochie

Ook in onze parochie lopen we mee. We hebben een groepsaccount aangemaakt en geven periodiek het aantal gelopen kilometers door. Zo dragen wij bij aan de kilometers van de virtuele wandeltocht door Afrika.  We kunnen in deze coronatijd niet met een hele groep gaan wandelen, hooguit in groepjes van twee. Je kunt dus individueel wandelen en het aantal gelopen kilometers doorgeven.  Als je wel wilt wandelen maar dat liever niet alleen doet, meld je dan bij het centraal parochiesecretariaat (cps@p4ev.nl of 070-3080414 / 06 41822225). Laat daar je contactgegevens (ook adres) achter.   Wij gaan dan op zoek naar een wandelmaatje in de buurt.
Geef na elke wandeling het aantal gelopen kilometers door aan het centraal parochiesecretariaat en wij tellen deze mee in de door de parochie gelopen kilometers.  Als je wilt kun je deelnemen aan de groepsapp ‘Wandeling Vastenactie’ van de parochie. Dan blijf je op de hoogte van de kilometers die we ‘samen’ wandelen.

Wat levert het op voor Vastenactie?

Als we individueel voor Vastenactie zouden lopen, zou iedereen bij inschrijving worden gevraagd om minimaal € 25, – te doneren. Het zou daarom mooi zijn als iedereen die in de parochie meeloopt een bedrag aan Vastenactie doneert. Om dat eenvoudig te kunnen doen, kan je de Collectebus Vastenactie Parochie de Vier Evangelisten gebruiken. Ook degenen die dit bericht lezen, en zelf niet wandelen, zijn van harte uitgenodigd om een gift in deze collectebus te doen. Deze collectebus kan je ook via je eigen social media delen met familie, vrienden, collega’s en dergelijke met het verzoek om je wandelactiviteit te sponsoren.  Zo hopen we als parochie uiteindelijk een aardig aandeel te hebben in het aantal kilometers van de virtuele wandeltocht door Afrika en ook een mooi bedrag voor de activiteiten van Vastenactie ‘bij elkaar te lopen.’ Natuurlijk kan je ook een bijdrage rechtstreeks aan Vastenactie overmaken, maar het draagt, zeker in deze Coronatijd, toch bij aan het ‘samen-één-parochie-gevoel’ als we met elkaar een mooi bedrag opbrengen.