Levensweg naar Pasen

Lieve kinderen en ouders.

Na een lange pauze vanwege de sneeuwval kwamen wij weer bij elkaar☺.

Het was de eerste zondag van de Veertigdagentijd en het was fijn om samen de weg naar Pasen te beginnen. Het spelbord “Levensweg” kwam hierbij goed van pas. Een van de eerste zetten op het bord was “Aswoensdag”, een grijze grens die de donkere dagen achter zich laat en waar de weg naar het licht begint. Op een “verbazingwekkende” manier gaf de dobbelsteen ons het nummer “7” en zo belandden wij in de woestijn. De woestijn die op het eerste gezicht een plek is met alleen maar zand, droge bomen en cactussen. Maar na het lezen van het Evangelie volgens Marcus (1, 12-15), zagen wij dat er hier in de woestijn veel meer was: er waren ook de wilde dieren en de engelen. Het was een bijzondere plek in de woestijn. Jezus maakte deze plek bijzonder. Kinderen konden goed hun fantasie gebruiken om deze plek op hun tekeningen bijzonder te maken.

En dat is gelukt. Ze tekenden een tent van droge takken die Jezus tegen de zon kon beschermen en een kameel die zou helpen als Jezus dorst had. Goed nagedacht, want Jezus moest veertig dagen in de woestijn blijven, om in de stilte en door vasten en gebed zich voor te bereiden op zijn openbare leven. Dat was ook een opdracht voor kinderen: hoe kunnen zij zich in die 40 dagen voorbereiden op Pasen; wat willen zij in die 40 dagen doen om zichzelf te verbeteren. Sommigen wisten het meteen en andere zouden in de Veertigdagentijd daarover nog gaan nadenken. In elk geval staat het emmertje met hun opgeschreven intenties erin op de laatste zet van het bord “Het lege graf”. Iedereen die wil kan zijn intentie daar op elk moment in leggen.

Wij zien elkaar weer op 7 maart en vergeet niet dat alleen wie aangemeld is mag meedoen. Aanmelden via jufalena@gmail.com.

Met groet, meester André en juf Alena