Kom en zie wie Jezus is; Kinderwoorddienst 17 januari

Beste kinderen,
Hierbij het verslag van onze Kinderwoorddienst met de thema «Kom en zie wie Jezus is». Onze dienst begon met een verhaal over een meisje dat vol is van de eerste vink die zij ziet in haar tuin. Ze vraagt aandacht van haar ouders, maar deze zijn te druk met andere zaken. Zij geven haar daardoor geen aandacht. Haar buurjongen, een heel echte vogelkenner, geeft haar wel aandacht. Hij wil precies weten welke vink het is. Samen gaan ze kijken, maar de vogel is helaas al gevlogen.

Een mooie link naar het verhaal van vandaag, waarin Johannes de Doper de eerste leerlingen van Jezus wijst op Zijn bestaan. De rest van de dag blijven zij bij Hem. Later weet een van hen zijn broer over te halen om ook met Jezus mee te gaan. Jezus wijst deze aan als leider van de groep en later van de gehele gelovige gemeenschap. Die man kennen wij als Petrus.

Daarna hebben wij een dominopuzzel gespeeld, geleend van de stichting Samuel advies ( Komende zondagen – Samuel Advies). De stenen van het dominospel waren door elkaar verdeeld. Als deze in de goede volgorde werden gelegd kwam er een slagzin uit. Het leggen van de goede stenen was niet al te gemakkelijk. Sommige kinderen hadden iets van een oplossing gemaakt en als deze werd voorgelezen, leek het niet Israëlisch. Jezus was daardoor zelf aan het woord. Wil je het zelf proberen?Dit is de puzzel van Samuel advies:  20210117Dominopuzzel

Stuur je antwoord naar jufalena@gmail.com.
Bij volgende KWD op 7 februari horen jullie het antwoord.

Meester André en juf Alena