Kinderen op bezoek bij de stal

Lieve kinderen en ouders. Van harte welkom in 2021!

Vandaag, zondag 3 januari,  was de eerste Kinderwoorddienst van dit jaar. Het is altijd leuk om opnieuw te beginnen J.  Wij zijn allemaal nog in een feeststemming. Ook vandaag was het feestelijk, met de vreugde van de geboorte van het kindje Jezus. Het Kind dat vandaag door Drie Koningen als God werd vereerd en geopenbaard!!!  Wij hebben een kerststal van figuren voor een flanelbord gemaakt.

Daarna werd er de lezing van vandaag (Mt 2: 1-12) nagespeeld, waarbij wij de figuren van een engel, de herders, schapen en drie koningen bij het stalletje lieten komen.

Boven de stal was een Ster die de Koningen de weg wees naar het kindje Jezus. Wij hebben gesproken over Iemand die ook als een Ster is voor kinderen. Maar ook hoe ze een ster kunnen zijn die anderen de weg naar God wijst.

Aan het einde van de Kinderwoorddienst (KWD) hebben de kinderen hun eigen papieren ster gemaakt. Zij hebben ook het recept voor een “Driekoningenkoek” gekregen. Ik ben benieuwd hoe gaat het worden. Maar ik hoor het pas de volgende keer op 17 januari. Kom jij ook?

Tot 17 januari en vergeet niet je kind aan te melden via jufalena@gmail.com.

Met groet, meester André en juf Alena