Heb je ook een favoriet Bijbelverhaal?

Sinds dit jaar vieren we in de kerk op de derde zondag door het jaar de zondag van het Goddelijk Woord. We hebben daar dit jaar op die derde zondag in onze kerken tijdens de liturgie ook aandacht aan geschonken, onder andere door de Bijbel een prominente plaats te geven. In 2021 willen we op of rond die zondag, deze valt dan op 24 januari, graag starten met een nieuwe parochie brede activiteit rond de Bijbel. Maar daarvoor willen we eerst weten of er voldoende parochianen zijn die hieraan mee willen doen. Het is namelijk heel boeiend en verrijkend om van elkaar te horen welk Bijbelverhaal jou in het bijzonder aanspreekt. Wij zijn dus op zoek naar parochianen die dat met anderen willen delen, die dat favoriete verhaal met eigen woorden willen vertellen en daarna ook willen aangeven wat hen in het bijzonder in dat verhaal raakt, wat voor hen de boodschap van dat verhaal is, die ze ook graag aan de ander willen meegeven.

Het plan is om de verhalen op video op te nemen en deze beschikbaar te stellen aan de parochianen die hieraan willen deelnemen. Als je meedoet, wordt dus je eigen verhaal gevraagd en opgenomen, en krijg je ook de filmpjes met verhalen van de andere deelnemers te zien. De filmpjes worden dus niet openbaar op internet geplaatst, maar blijven binnen de groep deelnemers.
Wanneer er behoefte is om met elkaar over de verhalen te spreken, kunnen, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, fysieke of online bijeenkomsten worden georganiseerd. Voor parochianen die mee willen doen maar niet over internet beschikken, wordt, zodra het kan, één of meer fysieke bijeenkomsten georganiseerd om de verhalen met elkaar te delen.

Ben je enthousiast over deze nieuwe activiteit, met als doel elkaar te inspireren, meld je dan uiterlijk 10 januari 2021 aan bij het centraal parochiesecretariaat. In de week daarna ontvang je bericht of de activiteit doorgaat en, als dat het geval is, detailinformatie over de uitvoering.