Geen publieke missen in de kerstnacht, wel livestream

Op Eerste en Tweede Kerstdag verplicht aanmelden om een mis bij te kunnen wonen.

Het parochieteam heeft, naar aanleiding van het persbericht van de Nederlandse bisschoppen, besloten dat alleen de Nachtmisviering op 24 december om 22.00 uur in de Emmauskerk zal plaats vinden, zonder parochianen. De viering wordt wel uitgezonden via de livestream.
Om 17.00 vindt in de Emmauskerk een aangepaste gezinsviering plaats, ook zonder publiek. Ook deze viering wordt uitgezonden via de livestream. Voor de livestream is recent professionele apparatuur geïnstalleerd die afgelopen weekend voor het eerst is gebruikt. Zowel de viering van Eerste als Tweede Kerstdag in de Emmauskerk is via de livestream te volgen.

De overige vieringen rond kerst gaan door volgens rooster, met inachtneming van alle coronaprotocollen, waarbij het dringend advies is een mondkapje tijdens de viering te dragen. Om deel wil nemen aan een viering is het verplicht zich aan te melden via meevieren.nl, telefonisch bij het secretariaat van uw geloofsgemeenschap of bij het centraal parochiesecretariaat. Er is slechts plek voor 30 kerkgangers per viering, u kunt daarom maar één kerstviering reserveren.

Wellicht heeft u voor de vieringen op kerstavond, 17.00 uur of 22.00 uur, mis-/gebedsintenties opgegeven. Aangezien er nu die avond geen publieke vieringen plaatsvinden, worden de opgegeven intenties opgenomen in de respectievelijke vieringen, zonder publiek, die vanuit de Emmauskerk via de livestream te volgen zijn. Als u niet wenst dat de intentie wordt overgedragen aan de livestreamviering in de Emmaus, neemt u dan uiterlijk dinsdagochtend 22 december contact op met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap.

Ondanks alle maatregelen die ons beperken Kerstmis te vieren op de manier waarop we dat graag zouden willen, gaan we er samen het beste van maken. De komende dagen treffen we onze laatste voorbereidingen op dit grote feest, want, hoe dan ook, het zal Kerstmis worden. De Verlosser wordt geboren! Wij wensen u dan ook alvast een Zalig Kerstmis toe.