Digitale kerststallentocht, wie doet er mee?

Enkele jaren geleden heeft een aantal parochianen in de kersttijd hun huis opengesteld voor medeparochianen om daar hun kerststal te komen bewonderen. Er deed toen een beperkt aantal mensen mee, en dat is begrijpelijk, want niet iedereen vindt het prettig dat er mensen over de vloer komen, die je niet goed kent en waarvan je vooraf niet weet hoeveel het er zullen zijn. In deze coronatijd zou je daar zeker niet aan moeten denken. Maar de afgelopen maanden is wel gebleken dat er nieuwe mogelijkheden zijn om samen activiteiten te doen, zonder fysiek bij elkaar te hoeven komen. Zo is het plan ontstaan om een digitale kerststallentocht te organiseren.
Als u een kerststal heeft, of misschien wel een verzameling, die gezien mag worden, en waar misschien iets interessants, leuks of bijzonders over te vertellen is, doe dan mee! Maak, als het kan, een filmpje (van max. 3-4 minuten) van uw kerststal en vertel er op wat de kerststal voor u betekent, wat u er mooi aan vindt, bijzonder, of er misschien aan zou willen veranderen. U mag er ook een kerstverhaaltje of –gedicht bij lezen, of een kerstwens uitspreken.
Mail uw filmbestand naar webredactie@p4ev.nl. Als dat niet lukt (vanwege de omvang) stuur dan een mailbericht naar hetzelfde adres, dan wordt contact met u opgenomen over de wijze waarop het filmpje alsnog kan worden verzonden. Lukt het u niet om een filmpje te maken, dan kunt u ook foto’s mailen en een tekstbestand met uw verhaaltje, gedichtje, enz.

De uiterste datum van inzenden is zondag 20 december a.s., vanaf Eerste Kerstdag zal op deze website de film geplaatst worden waarin alle bijdragen te zien zijn.