Adventsproject 2020 voor gezinnen met jonge kinderen

Beste ouders en kinderen, Om in deze COVID-Advent-periode toch met elkaar op weg te gaan naar Kerstmis, hebben we een viertal activiteit en bedacht. Doen jullie mee?!

  1. Dagelijks is er een kort filmpje te zien op de Advent 2020 video pagina. Daar is wel een wachtwoord voor nodig. Als je dat nog niet hebt, meld je dan even aan bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl. Dan zal hij je snel het wachtwoord mailen. Met de filmpjes bereiden we ons stap voor stap voor op Kerstmis. Als je thuis al een stalletje hebt neergezet, kan je elke dag een figuurtje bijplaatsen. Zo komt het kerstfeest steeds dichterbij!
  2. Dankbaarheid – tel je zegeningen! Juist in wat moeilijkere tijden helpt het om te blijven kijken naar wat wel mooi en goed is in ons leven. In de envelop die je thuis hebt gekregen zitten de ingrediënten voor een heuse Adventskalender, of eigenlijk slinger, met een boodschap. Knip alle kaartjes uit en leg ze in de zelf gevouwen kribbe, het kaartje van dag 1 bovenop. Je kan de kribbe en de kaartjes natuurlijk mooi versieren. Je kan de kaartjes ook als een weg naar de stal neerleggen… want aan het einde van de advent is het kerstmis! Elke dag mag je het kaartje van die dag pakken. Samen gaan jullie praten, bidden, en iets leuks doen. Tenslotte hang je het (versierde) kaartje met een paperclip of plakbandje aan een koordje. Zie je al welke boodschap ontstaat?
    Als je geen envelop met materialen thuis hebt gekregen, meld je dan bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl en zet in je bericht duidelijk je naam en adres , dan krijg je zo snel mogelijk alsnog een envelop toegestuurd.
  3. Om een beetje contact te houden, te horen hoe het gaat en misschien nog wel meer, is er elke zondag in de advent een Zoom-meeting o.l.v. Diaken Jos van 17.00 tot 17.30 uur. Meeting ID: 967 3316 3910, wachtwoord: 229333.
    De eerste bijeenkomst is zondag 29 november.
  4. Tot slot hopen we met elkaar kerstavond te kunnen vieren in een online gezinsviering via een livestream vanuit de Emmaus, 24 december om 17:00 uur. Daarvoor vragen we jullie om de letter die ook in deze envelop zit mooi te versieren, bijvoorbeeld met behulp van de stickers die je ook in de envelop vindt. De letter lever je in bij je eigen kerklocatie (brievenbus of secretariaat), uiterlijk zondag 20 december. Met het boekje van de gezinsviering lees en zing je de bekende kerstliedjes thuis mee, of print de kleurplaat op de laatste pagina uit en kleur hem in.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en zien jullie graag online!

Werkgroepen eerste communievoorbereiding en kinderwoorddienst van de Pastoor van Ars, Maria van Eik en Duinen, Emmaus en Titus Brandsma, en
diaken Jos van Adrichem