Vrede verbindt verschil

Als teken van ons verlangen naar Vrede ontsteken we met alle kerken van Den Haag deze kaars van Vrede. De Vrede staat voortdurend onder druk. Mensen zijn bezorgd om hun vrijheid en hun persoonlijke rechten. We denken aan Wit-Rusland, we denken aan Libanon, we denken aan Myanmar, we denken aan China: maar ook op andere plekken worden minderheden vervolgd en onderdrukt. Ook ons eigen land is onrustig doordat mensen Corona maatregelen ervaren als inbreuk op hun persoonlijke vrijheid.

In deze Vredesweek staan we met christenen wereldwijd stil bij de Vrede. We beschouwen deze Vrede ten eerste als een geschenk van Christus én als opgave om die Vrede door te geven aan elkaar. Christus maakt zich na zijn opstanding bekend aan zijn leerlingen met zijn Vredewensen roept ons op vanuit de Vrede te leven. Dan kunnen we die Vrede ook aan elkaar doorgeven.

Wij bidden:
Heer, help ons open te staan voor de Vrede die u geschonken heeft in Jezus Christus. Laat die Vrede ons inspireren om de wereld om ons heen, onze relaties en vriendschappen, onze contacten en onze ontmoetingen vervuld te laten zijn van die Vrede. Vervul ons van de Geest van Vrede opdat we wegbereiders kunnen zijn van uw Koninkrijk. Amen