Spectaculair lichtshow op en in de Pastoor van Ars kerk

Studenten Architectuur en Scenografie van de Academie voor Bouwkunst en de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam verzorgen op 15 juni een unieke lichtshow in en op het kerkgebouw H. Pastoor van Ars aan de Aaltje Noorderwierstraat 6 in Den Haag.
Parochianen en buurtbewoners worden hierbij van harte uitgenodigd dit evenement bij te wonen. Toegang is gratis.

Vijftien studenten van deze opleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hebben persoonlijke lichtinstallaties voor het kerkgebouw ontworpen.
Zij zijn geïnspireerd door architect Aldo Van Eyck, die in 1963 de H. Pastoor van Ars kerk ontwierp. Met dit meesterwerk brak Van Eyck met de gangbare Rooms-Katholieke kerkenbouw. Het altaar kreeg een centrale plaats middenin in plaats van aan de kop in het oosten. Bij binnenkomst zie je de gelovigen in het gezicht in plaats van op de rug. Ook de doorlopende straat dwars door de kerk naar het bos is een origineel concept. Daarbij werkte Van Eyck met grijze betonnen blokken en grote lichtkoepels die een sfeer van rust en bezinning oproepen. Niet voor niets is de kerk een gemeentemonument en staat het op de nominatielijst voor rijksmonument.
De studenten sluiten met vijf verschillende lichtinstallaties aan bij de unieke, architectonische kenmerken van het gebouw. Het belooft een kunstzinnig spektakel te worden, vijftig jaar nadat de kerk in gebruik is genomen. Een feestelijk moment, dat je niet mag missen!