Palmpasen 2019 in de Ars

Zoals de Evangelist Lucas in het evangelie verhaal van Palmpasen schrijft ‘waren zijn volgelingen talrijk’ aanwezig. Zo ook parochianen van de RK parochie de vier Evangelisten op zondag 14 april in de H. Pastoor van Ars kerk: 275 parochianen, waaronder een aanzienlijke kinderschare, liepen mee in de optocht nadat de palmtakken door pater Klemens Hayon gezegend waren: de kinderen voorop met de palmpasen takken, gevuld met de symbolen van palmpasen, zoals 30 rozijnen, die staan voor de 30 zilverlingen die Judas kreeg voor zijn verraad.

Onder begeleiding van Nathalie Vos, dirigente van Connection, werd tijdens de intocht processie gezongen “laudate omnes gentes, laudate omnium”. Eenmaal in de kerk werd het passie verhaal gelezen, door diaken Jos van Adrichem, samen met de 2 kinderen die akoliet waren, waarvan één met duidelijke stem ‘het volk’ representeerde: het volk dat Jezus niet als zijn Messias herkende maar om zijn dood vroeg……
Desondanks legde diaken Jos in zijn overweging uit waarom we de komende week de ‘goede’ week noemen: omdat zijn dood ons verlost van de dood en de dood daardoor niet het laatste woord heeft.
Na afloop van de viering, door een parochiaan ‘een feestje’ genoemd, werd bij de koffie genoten van heerlijke baksels, door leden van Connection gemaakt.

Hulde aan allen die bijdroegen aan deze memorabele, betekenisvolle start van de Goede week!