Pasen voor gezinnen en kinderen

Pasen is het belangrijkste feest voor gelovigen en daarom bereiden we ons daar goed op voor. Speciaal ter voorbereiding op het Paasfeest is er in de Pastoor van Arskerk een aantal vieringen voor gezinnen en kinderen waarin alle belangrijke verhalen over de laatste dagen van Jezus’ leven, zijn dood en verrijzenis aan bod komen. Ook gaat Kinderkoor Alle4 weer repeteren zodat ze tijdens de feestelijke Eucharistieviering op Eerste Paasdag mooie liederen ten gehore kunnen brengen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Zondag 31 maart, 11:30-12:00 uur (na de viering met koor Connection in de Pastoor van Ars): start van het repeteren van kinderkoor Alle4 voor het zingen tijdens de Paasmis op zondag 21 april. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom om mee te doen in het projectkoor. Meld je aan via Marian of Jessica (Marianbosch1976@gmail.com  of jessicatenbosch@gmail.com).
  • Woensdag 3 april, 13:15-14:00 uur: repetitie kinderkoor Alle4
  • Woensdag 10 april, 13:15-14:00 uur: repetitie kinderkoor Alle4
  • Woensdag 10 april: palmpaasstokken maken. Van 14:00 tot 15:00 uur gaan we palmpaasstokken maken zodat we met Palmpasen een feestelijke processie in de kerk kunnen houden. Alle kinderen zijn van harte welkom om lekker te komen knutselen. Wij zorgen voor de versiering, neem zelf je eigen stok mee.
  • Zondag 14 april 10.30 uur: Palmpasen. Koor Connection zingt en we lopen tijdens de processie met de zelfgemaakte palmpaasstokken. Alle aanwezigen krijgen een gezegende palmtak mee naar huis. Omdat deze zondag het begin van de Goede week is, klinkt ook het lijdensverhaal van Jezus. Voor kinderen is er kinderwoorddienst. Na de viering houdt het kinderkoor Alle4 haar generale repetitie.
  • Donderdag 18 april 17.00 uur: Witte donderdag, de dag dat Jezus zijn laatste avondmaal hield. Speciale gebedsviering voor gezinnen waarin we aandacht schenken aan de voetwassing en het laatste avondmaal.
  • Vrijdag 19 april 11.00 uur: Diaken Jos van Adrichem vertelt aan de hand van de schilderijen die in de kerk hangen het lijdensverhaal van Jezus.
  • Zondag 21 april 10.30 uur: Hoogfeest van Pasen met kinderkoor Alle4. Het grootste feest van het jaar met een viering waar iedereen van harte welkom is. Na de viering drinken we koffie en mogen de kinderen paaseieren zoeken rondom de kerk.