Voor wie graag meegaat op bedevaart naar Israël: er zijn nog plaatsen vrij!

Voor wie altijd al een keer een bezoek aan het Heilig Land heeft willen brengen, doet de kans zich de komende herfstvakantie voor. Van zondag 21 tot en met zondag 28 oktober 2018 kunt u mee op bedevaart naar Israël. Parochie de Vier Evangelisten (Den Haag Zuid) heeft het initiatief voor deze pelgrimage genomen en de diaken van deze parochie, Jos van Adrichem, gaat mee als geestelijk begeleider.

 

Parochianen uit omliggende plaatsen zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan.
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het nog tot 1 augustus 2018 mogelijk om u aan te melden.

Het globale programma van de bedevaart is als volgt: vanaf Schiphol vliegen we naar de luchthaven van Tel Aviv. We komen daar in de namiddag aan en worden per bus naar het hotel in Tiberias gebracht. Tijdens onze bedevaart bezoeken we de eerste dagen de berg Tabor, Nazareth, Kana en het Meer van Galilea. Wij houden een viering op de Berg van de Zaligsprekingen. Via een prachtige wandeling door de natuur dalen we af naar Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging en bezoeken we Kafarnaüm. Vanuit Galilea trekken we naar Bethlehem en onderweg bezoeken wij de doopplek aan de rivier de Jordaan en bekijken we in Jericho de boom waar Zacheus in geklommen was om Jezus te zien. Hiervandaan reizen we naar Bethlehem waar we op het Herdersveld een gebedsviering houden en de Geboortekerk bezoeken. Ook Massada en ‘drijven in de Dode Zee’ staan op het programma. De laatste dagen brengen we door in Jeruzalem waar we vele plekken bezoeken die we kennen uit de verhalen over Jezus: de zaal van het Laatste Avondmaal, de Hof van Olijven, de weg die Jezus met het kruis is gegaan, de Via Dolorosa, die we ook zullen lopen, de plaatsen in de Heilige Grafkerk, waar Jezus gekruisigd, gestorven en begraven is. Ook een bezoek aan het Tempelplein met de Rotskoepel en Al Aqsa moskee, én een wandeling door de Oude Stad staan op het programma.

Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden, vindt u op de website van de Vereniging Nederlandse Bedevaarten (VNB), die u via deze link bereikt: VNB info over Israël-bedevaart
Ook kunt u contact opnemen met Corina van der Ende (e-mail: c.vanderende@xs4all.nl )die namens de VNB als reisleidster meegaat, of diaken Jos van Adrichem (e-mail: diaken.josvanadrichem@p4ev.nl).