Herrie voor de actie Kerkbalans

Bij een concert speelt iedereen zijn eigen melodie, maar wel zó dat het mooi lijkt en bij elkaar past. Als dát lukt noemen we het een concert. Maar soms zijn er een paar écht heel mooie momenten, dat is als het doodstil is niemand speelt of praat…. Maar stilte was niet de bedoeling, afgelopen zaterdag. Michel Rogier, lid van de gemeenteraad van Den Haag was in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Loosduinen om het startsein te geven voor de actie Kerkbalans 2018. Met de Actie Kerkbalans willen de kerken de middelen werven om dit jaar hun activiteiten te kunnen doorzetten. Michel Rogier benadrukte in zijn praatje het belang van de kerken in de samenleving.

Om één uur luidde Michel Rogier de klok en toen barstte heb concert los.. En het was mooi. Ando Planken had zijn drumstel meegesjouwd en klonk minstens zo luid als ons raadslid! Dat is mooi, want bijdragen van jong en oud, klein en groot, zijn nodig, niemand kan gemist worden! Iedereen is belangrijk. Dat geldt voor deze gemeenschap, maar dat geldt voor heel dit stadsdeel. De kerk wil er zijn voor iedereen en wil van betekenis zijn voor iedereen. Dat kan alleen met de bijdrage van ieder.

Michel Rogier benadrukte dat het goed is dat de kerk een centrale plaats inneemt in dit stadsdeel. Veel mensen worden uitgenodigd om mee te doen. Er wordt onkruid gewied, de paadjes geharkt, maar dat is alleen maar wat je meteen ziet. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar er zijn mensen voor nodig die hun schouders eronder zetten. En dat zijn er vele, waar de samenleving in Loosduinen wel bij vaart. En de actie Kerkbalans gaat over geld, want het kan niet zonder. En daarom was er veel lawaai afgelopen zaterdag. Heel Loosduinen, heel de parochie kon het horen toen Michel de klokken in werking zette en de feestbel luidde.