Sinterklaasdiner in buurtcentrum De Luifel

Iedere veertien dagen wordt, in buurtcentrum De Luifel aan het Weigeliaplein, door een groep vrijwilligers uit onze parochie, een diner verzorgd voor ouderen. Afgelopen vrijdag stond dit diner geheel in het teken van het Sinterklaasfeest.
‘Vol verwachting klopten de harten’ van de senioren en niemand had erop gerekend dat de Goedheiligman in eigen persoon, de Luifel kwam vereren met een bezoek. Ook zijn Pieterman was van de partij! Een enkele oudere werd door de bisschop bij hem geroepen en toegesproken. Maar in het grote boek van Sinterklaas, stond geen enkel lelijk woord! Integendeel, iedereen was zoet geweest en kreeg daarom een heerlijke chocoladeletter van Sint en Piet. Zwarte Piet leerde de gasten van De Luifel ook nog een leuk Sinterklaasliedje met een soort gymnastiekbewegingen aan.
Daarnaast werd er genoten van een uitstekend diner met hartige banketletter als voorgerecht, boeuf bourguignon als hoofdgerecht en pepernotentaart toe. Ook de bisschopswijn, warme wijn met kruiden, ontbrak niet. De vrijwilligers werden door de Sint in het zonnetje gezet en ontvingen een boekje, uitgegeven door abdij Berne Heeswijk met de adventsmeditaties van dit jaar.