Lourdes bedevaart, derde reisdag

De derde dag van onze Lourdesreis.

Om 7.00 uur werden we aan de ontbijttafel verwacht. Enkelen waren er al eerder want er stond een heerlijk buffet op ons te wachten met Franse kaasjes, heerlijke romige yoghurt, kannen koffie, warme melk, etc. etc. We zouden om 7.30 uur vertrekken maar dat werd een stief kwartiertje later. Dat zou op zich geen probleem zijn, ware het niet dat we door een omleiding, weliswaar een mooie toeristische route, meer vertraging opliepen. Maar de sfeer zat er goed in. Eén maal een kort ‘plasstopje’ gemaakt, rond 10.00 uur en om ongeveer 12.45 uur zijn we voor ongeveer drie kwartier uit de bus gegaan en hebben onze beentjes gestrekt. Shirley had zelfs een aantal mensen aan het gymen gekregen.

Na de stop was het niet al te lang rijden toen we het bord ‘Lourdes’ in het vizier kregen. Toen we Lourdes binnen reden, zongen we uit volle borst ‘Te Lourdes op de bergen’. In het hotel aangekomen, gingen we direct lunchen en daarna kon een ieder zich ‘definitief’ settelen op z’n kamer. Rond 17.00 uur zijn we ‘Maria gaan begroeten’, zoals Cisca dat altijd zo mooi zegt. En vooral voor de nieuwelingen werd het één en ander op en rond de Esplanade uitgelegd. Om 19.00 uur was het diner en we aten heerlijke soep, kipbroodje als tweede voorgerecht, en forel als hoofdgerecht. Met een heerlijk toetje was de maaltijd compleet.

Cisca vertelde dat de mensen die met het vliegtuig kwamen vertraging hadden opgelopen waardoor de welkomstviering pas om 21.00 uur zou plaatsvinden. Ik zelf zat in een klein koortje en ondanks zeer kort oefenen, hebben we een mooie viering, voorgegaan door emeritus kardinaal Simonis, kunnen opluisteren. Daarna nog even een lekker bakkie koffie genuttigd in de lounge om vervolgens, moe maar voldaan, deze derde bedevaartsdag af te sluiten. Welterusten en tot morgen.

Marijke van Winden