Open middag in de Grote Kerk

Woensdag 28 juni houdt de Grote Kerk, de oude Sint Jacob,  een ‘open middag’. Deze is georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK). De ‘markt van mogelijkheden’ heeft als titel ‘Met hart en ziel door zand en veen’. Pauline Krikke, de burgemeester van en Haag zal de markt bezoeken. Als de burgemeester arriveert, omstreeks 15 uur, zal straatpastor Klaas Koffeman in een humoristische bijdrage een beeld schetsen van de mensen die je in Den Haag, stad van zand en veen, én stad van vrede en recht, kunt tegenkomen.
De ontmoeting met de burgemeester heeft ook een serieuze kant. Het bestuur van de HGK wil in de Grote Kerk volgens de christelijke traditie om een zegen voor haar werk in de stad bidden. Het plan is verder om gezamenlijk met alle bezoekers een lied te zingen. Gekozen is voor het populaire lied ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’, Gezang 416 uit het Liedboek.