Licht willen wij zijn, en zout!

De kinderen die in m201703600presentatiecommunicantenei voor het eerst mogen meedoen aan de tafel van de Heer hebben zich zondag 5 februari voorgesteld.  Zij hoorden het verhaal van Jezus, die zijn volgelingen vraagt om geen onverschillige, maar pittige mensen te zijn, mensen die iets uitstralen: zout en licht moeten jullie zijn, zegt Hij.

Te veel zout is niet goed voor de gezondheid, maar te weinig slecht voor de smaak. Wat mooi en goed is, moeten we mooi en goed zien te houden, en het bederf, de rottigheid geen kans geven. Wij moeten geen flauwe onverschillige mensen zijn, geen mensen waar geen reuk of smaak aan is, mensen zonder pit. Onze wereld heeft behoefte aan hartige, hartelijke mensen, die ervoor zorgen dat het leven goed is en naar meer smaakt.

De kinderen brachten lantaarntjes mee naar voren. Want Jezus zegt ook dat we licht moeten zijn. ‘Licht zijn jullie’, zegt Jezus, ‘mensen die het donker verjagen’. En hoe we dat moeten doen, hoorden wij voorlezen uit Jesaja: ‘Deel je brood met wie honger lijden, wees gastvrij voor thuislozen, keer je niet af van mensen om je heen, dan zal uw licht stralen. Als je niemand kleineert, ophoudt met kwaadspreken, en je hart opent voor wie tekortkomen, dan straalt jouw licht als de dageraad’.

Het was een mooie viering, vol kinderen en mensen vol pit! Op naar 21 mei. Wij kijken uit naar jullie grote dag, Bialek, Darwin, Nelly, Belisa, Meteusz, Shanti, Adrian, Jagoda, Jonatan, Nikola, Maja, Eryk, Tyzaina, Zaithen, Bryan, Adrian, Chantal, Emma, Zuzanna, Alek, Kevin, Fiona, Bartosz, Chelsey !!