Warme mutsjes zijn aangekomen

201633307daycareRia Schmitz  en Anne-Rose van der Zwet laten ons weten uit Bangladesh: Gisteren bij de daycare wat gebreide dekentjes truitjes en mutsen uit gedeeld. Andere spullen van de handwerkclub zijn naar andere daycares. Je zou zeggen het is bloedheet maar s’avonds koelt het erg af en het wordt enorm vochtig. Onze lakens voelen echt vochtig aan.. Mensen hebben geen kacheltje in de hutjes en geen ramen dus ze zijn erg blij met de warme spullen voor de kinderen. Ook zijn truitjes en capejes naar de stationskinderen gegaan zij hebben helemaal geen draad aan het lijf. 201633308daycare

Vandaag nog bij de broeders op visite geweest en de wekelijks eucharistieviering bij gewoond. Heel indrukwekkend. Het werd heel stil in het kleine kerkje die stampvol was vooral met jonge mensen en wat kinderen. De tafel is net een klein salontafeltje waar achter de priester zit. De andere kerkgangers zitten op de grond. In het midden van de kerk staat de tafel met wijn, water en brood en die worden door kerkgangers naar voren gebracht. De gezangen komen door de aparte klanken van het Bengaals echt binnen en veel liederen herken je omdat het Taizé-liederen zijn. Na de viering gezamenlijk buiten thee gedronken en ons werkgesprek met broeder Erik gehouden.

Anne-Rose

201633309daycare