In die buurt van Jericho daar kweekten ze fijne groenten en kruiden, vooral voor Jeruzalem. Leuk om te horen hier in Loosduinen. Niet zo heel lang geleden was het ook hier een rijkdom aan gewas, heel Den Haag werd voorzien. Maar vandaag hoorden wij over Zachëus.  Zachëus verstopt zich in de boom. De mensen houden niet van hem. Niemand wil hem zien. Daar heeft ie het misschien wel naar gemaakt. Een belastingambtenaar is nu eenmaal niet geliefd. En hij had nog wel zo’n mooie positie, aan een drukke weg, dat was lekker binnenlopen. Maar het heeft hem niet geholpen, mensen zien hem niet staan.

Nu heeft Zachëus een andere weg ingeslagen. Hij wil Jezus zien, hij wil veranderen. In de vijgeboom ontdekt hij dat het belangrijker is door Jezus gezien te worden dan Hem te zien. Jezus ziet hem en nodigt zichzelf bij Zachëus uit. Juist dat moment maakt de ommekeer in Zachëus werkelijkheid. Voortaan wil hij ook andere mensen zien en er voor zorgen. Zo kan hij anderen tot hun recht laten komen.  Een belofte van Vrede die komen zal.

201632117ouderendagPater Richard sprak de mensen toe en in de voorbede werd om ons gebed voor hem gevraagd. Komende maanden zal hij in India zijn, waar zijn broer priester wordt gewijd.

Met hem waren we nog een tijdje gezellig bij elkaar, met koffie en wat lekkers. Een geslaagde ouderen viering!