201617513steijlEind negentiende eeuw week Arnold Jansen uit van Duitsland naar Nederland.  “In een tijd waarin zoveel ten gronde gaat, moet iets nieuws ontstaan!” zei Arnold Janssen. Het waren onrustige jaren. Niets sprak vóór zijn idee een missiehuis te stichten. En tóch waagde Arnold Janssen het en overtrof alle verwachtingen.

We leven opnieuw in een onrustige, drukke wereld. Alles beweegt, weinig blijft hetzelfde. We moeten heel veel, maar dat willen zelf ook best wel. Soms dreigen wij onszelf voorbij te lopen, want er is te weinig tijd. Geen tijd om bij onszelf naar binnen te kijken. Toch is dat soms wat wij willen. Niet langer geregeerd door de agenda, maar gewoon even stil.

201617659steijlIn het kloosterweekend dat de parochie houdt van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober, is er ‘geen’ dwang van de agenda, maar wel van de tijd. Tijd voor God, tijd voor de ander, tijd voor jezelf. Wat afstand nemen van het alledaagse en daarmee ruimte scheppen. Ruimte voor stilte maar ook voor gesprek.

De gebouwen en de tuinen van het kloosterdorp Steyl nodigen uit tot verstilling en bezinning. Een uitgelezen plek dus voor het kloosterweekend van de parochie van de vier Evangelisten. U bent van harte welkom. Het pastoraal team zal zorgen voor een bezinningsprogramma waaraan u kunt deelnemen.

Op de informatietafel ligt een uitgebreide folder.
Aanmelden: E-mail: cps@rkparochiedevierevangelisten.nl
Nadere informatie: richardsvd@gmail.com