6 Maart, doop van Jimmen en Luka

Ben je nou voortaan een Heilig Boontje, als je gedoopt bent? Dat was wel een vraag voor zondag 6 maart. Want ja, wie wil dat nou eigenlijk? Nooit meer eens kattenkwaad kunnen uithalen, geen vergissingen meer, voortaan alleen maar braaf wezen, iedereen gehoorzamen en alleen nog maar over het rechte pad..

Gelukkig hoorden wij het verhaal van de Barmhartige Vader. Zo hoorden wij dat er altijd ruimte voor je is, ook als je het een201606543doop beetje of heel erg verkeerd hebt gedaan. Je blijft welkom, je Vader kijkt zelfs naar je uit. Dat was een hele geruststelling en daarmee konden we het dopen laten beginnen.

Alle kinderen kwamen rond de doopvont staan en keken toe hoe pastor Richard het doopwater over het hoofd van Jimmen en Luka uitgoot. Hun ouders vingen hen geduldig op en droogden hun hoofd. Pastor Richard zalfde201606572doop hen met olie en blies in hun oren en ogen: ga open en kijk de wereld in, als kind van God.

Om hun wegen te verlichten stak diaken Jos hun doopkaars aan de Paaskaars aan en gaf die hun. Zó deden zij de eerste stap op weg naar hun eerste Heilige Communie. En wij waren er allemaal bij.