Een geslaagde eerste maaltijd in De Luifel

Op vrijdagmiddag 15 januari hebben vrijwilligers van de parochie, samen met diaken Jos van Adrichem en pastoraal werker i.o. Johnny Tran, gekookt voor negen ouderen in de Luifel.
Op het m20160115_105839_resizedenu stond een oer-Hollands gerecht namelijk hutspot. In de ochtend werd er gekookt, de aardappelen, de uien en de winterpenen werden geschild en in stukken gesneden. Ook moesten de gehaktballen gerold worden. In de middag kwamen de mensen en het was erg gezellig.
De mensen kregen een driegangen maaltijd aangeboden; als vooraf kregen zij een soepje daarna als hoofdgerecht kregen ze de hutspot met een gehaktbal en als toetje werden zij verwend met ‘pannenkoekentaart’ en
bitterkoekjespudding20160115_112556_resized.
De ouderen waren dankbaar dat de mensen van de kerk voor hen een heerlijke maaltijd serveerden. Tijdens de maaltijd spraken de ouderen met elkaar. Na afloop zeiden sommige ouderen tegen ons: “Wat heerste er een fijne sfeer. Ik vond het heel erg leuk en kom over 14 dagen weer.” Kortom, het was een geslaagde middag.
Deze maaltijd werd voor het eerst dit jaar verstrekt. Het plan is om elke 14 dagen een maaltijd te serveren voor de ouderen. Samen met een groep vrijwilligers is er een schema gemaakt wie wanneer boodschappen doet, kookt of gastheer/gastvrouw is.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen! Bent u na het lezen van  dit verslag enthousiast geworden en wilt u meehelpen als kok of als gastheer/gastvrouw? Meldt u zich dan aan bij Johnny Tran (johnnytran90@gmail.com) of Jos van Adrichem (diaken.josvanadrichem@rkparochiedevierevangelisten.nl).

20160115_133049_resized