Aktie Kerkbalans gaat van start

201601011kerkbalansEr is goed nieuws. Deze week start de actie Kerkbalans. Het goede nieuws is dat de parochianen in Loosduinen vorig jaar méér hebben bijgedragen dan in 2014. Zij brachten nagenoeg het begrote bedrag bij elkaar. Een flink bedrag was het, € 70.000,-. Daar zijn we heel blij mee, want dat betekent dat zij de parochie een warm hart toedragen en graag betrokken zijn. Bedankt!

Met dat geld kon het werk van de parochie doorgang vinden en de plannen worden uitgevoerd. Naast de gewone uitgaven is in 2015 onder andere ook de verwarming gereviseerd. Op het kerkhof werd groot onderhoud gedaan en het orgel is gestemd. Dat maakten zij allemaal mogelijk.

De gemeenschap rond de kerk van Loosduinen, Maria van Eik en Duinen, is een plek van betekenis voor ons stadsdeel. Een plek die inspireert en waar veel mensen zich thuis voelen. In 2016 willen wij ons nog meer richten op zichtbaarheid in Loosduinen en steun geven in de maatschappij. De bijdrage van allen in geld of inzet is van groot belang om onze kerk, als middelpunt van geloof, hoop en troost in stand te houden.

In 2016 worden de gebouwen onder handen genomen, zodat alles wind- en waterdicht blijft. De geluidsinstallatie in de kerk moet nodig verbeterd en de grote zaal in de pastorie is toe aan nieuwe vloerbedekking en andere gordijnen. Met een financiële bijdrage aan Actie Kerkbalans wordt dit mogelijk gemaakt. Wij nodigen u graag uit om mee te doen.201601008kerkbalans

Maar er is nog iets anders. De parochie kampt structureel met een tekort. Het bestuur doet er van alles aan om de kosten te beperken. Maar het bestuur vraagt u ook om uw bijdrage te verhogen, bijvoorbeeld met twee euro per maand. Dat zou heel veel helpen bij het gezond maken van de financiën van de parochie.

Wij merken dat het aantal deelnemers aan de actie kleiner wordt. Mensen gaan dood en verhuizen, zo gaat dat nu eenmaal. Maar misschien doet u zelf nog niet mee, of weet u iemand die nog wat aansporing nodig heeft. Vergroting van het aantal deelnemers zou namelijk ook veel schelen. Zo kunt u ook anders bijdragen aan een gezonde, vitale parochie, een gemeenschap van betekenis voor Loosduinen.

De brieven zijn gedrukt, de lopers staan klaar en bezorgen hem een dezer dagen bij u thuis. Doet u ook mee? Bedankt voor uw bijdrage!