Dit jaar vraagt de adventsactie in het kader van moeder en kind om steun voor Braziliaanse kinderen die het zonder moeder moeten stellen. Deze kinderen worden veelal door de Braziliaanse kinderrechter toevertrouwd aan de zorg op Woonboerderij Sitio Shalom. De kinderen liefde, bescherming, 201530069citesaintpierre-dagzeven-lourdespsychologische bijstand en nieuwe hoop bieden is het doel. Ondanks hun verschrikkelijke geschiedenis en hun ontwikkelingsachterstand, verlaten de jongeren de woonboerderij met een diploma. Krachtig op eigen benen kunnen ze deel gaan uitmaken van een maatschappij die ze als bikkelhard hebben ervaren.
Sinds de oprichting zijn ruim 200 jongvolwassenen teruggekeerd in de maatschappij. De ervaring en kennis van deze stichting wordt door de lokale regering gewaardeerd en steeds meer financieel ondersteund, al draait de woonboerderij nog vooral op donaties vanuit Nederland.

In de adventstijd staat de witte kist achterin de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk voor uw bijdrage aan de adventsactie.
De gezamenlijke MOV werkgroep van de parochie beveelt dit project van harte aan.
Paul Kuhlmann