Een bedevaart is ook een offertje..

We foto van de luchten onderwegzijn al flink wat dagen onderweg en het is allemaal heel goed geregeld, maar vandaag is het héél bijzonder. Eigenlijk hebben we de hele dag in de bus gezeten, met een enkele tussenstop. Het Franse landschap trekt voorbij, met de hele kleurenpracht die de herfst levert. We vertrokken vanmorgen vanuit Lourdes, op hoogte in de Pyreneeën en vanavond zijn wij in Nevers, behoorlijk wat lager in de buurt van de Loire.
Tot zover niets bijzonders, al is een hele dag in de bus echt vermoeiend. Maar nu, aangekomen in Nevers, valt het een beetje tegen. Iedereen is moe. Ik weet niet of er hotels bestaan zonder sterren, maar dat zou voor dit hotel wel ruim genoeg zijn. De kamers zijn uitgedeeld, maar vrij klein, en nu doet de verwarming het óók niet. En het is koud buiten, maar zonder verwarming binnen óók en dat zijn we niet meer gewend. Is dat een offertje, dat nog deel uitmaakt van de bedevaart?
Vanavond vroeg naar bed, want morgen gaan we naar het klooster van Bernadette en daar vieren wij bij haar schrijn de Eucharistie, waarmee we langzaam naar het einde van de bedevaart gaan. Dat was de achtste dag.

foto’s van deze dag