Een drukke dag vol plechtigheid

Meteen na het ontbijt stonden wij weer klaar om naar de grot te gaan voor de plechtige viering. Em. kardinaal Simonis ging voor, in concelebratie met de meereizende priesters. In zijn toespraak refereerde hij aan de synode over het gezin die in Rome plaatsvindt en aan het belang van die synode. In deze viering baden wij ook weer voor veel intenties die parochianen ons hebben meegegeven en voor wijsheid bij de synode.
Na de viering spoedden wij ons naar de esplanade, waar de kardinaal ons al opwachtte, om met ons op de groepsfoto te gaan. Even lachen, een, twee drie, nog een keertje, een, twee, drie, dankoewel.
Na de lunch was het tijd voor de kruisweg. De sterksten onder ons liepen de grote kruisweg, over de berg, de anderen liepen de kruisweg langs de Gave. En daarna troffen wij elkaar voor een kop koffie in een zonovergoten weide. Heerlijk zo veel mensen te zien praten en genieten van alles.Foto van de zegen met het Allerheiligste
Aan het eind van de middag stelden wij ons op voor de sacramentsprocessie, waar wij in optocht naar toe gingen. In de grootste kerk van Lourdes was het aanbidding en zegening met het Allerheiligste.
Moe maar voldaan keerden wij naar het hotel terug. Dat was de vijfde dag.

foto’s van deze dag