“Blauwe zusters” vertrekken uit de Pastoor van Ars: nieuwe bewoners voor de kerk H. Antonius van Padua in Den Haag

Het klooster en de kerk van de H. Antonius van Padua in Den Haag (Fluwelen Burgwal 45) krijgt een nieuwe bestemming. Met ingang van 1 oktober 2015 zal het klooster worden bewoond door de dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara (SSVM), beter bekend als de “Blauwe Zusters”.  Zij krijgen de verantwoordelijkheid over de kerk en het klooster. De zusters zullen daar zorg dragen voor de openstelling van het  kerkgebouw als huis van gebed (eucharistische aanbidding) en zij zullen met hun werkzaamheden actief bijdragen aan de opbouw en invulling van het kerkelijk leven in de stad Den Haag en in het bisdom Rotterdam.

Op dit moment vinden er enkele aanpassingen plaats om het gebouw voor bewoning geschikt te maken. Er kwamen ruimtes in het gebouw vrij, nadat de activiteiten van RK Spiritueel Centrum de Boskant eind vorig jaar tot een einde kwamen Het bestuur van het bisdom Rotterdam heeft in overleg met het bestuur van het Antonius van Padua rectoraat (eigenaar van kerk en klooster) deze nieuwe bestemming gevonden voor de betreffende ruimtes in het gebouw.

De beide besturen zijn verheugd over deze ontwikkeling en bidden dat de komst van de zusters een zegen zal zijn voor stad en regio.

De Blauwe Zusters zijn geen onbekenden voor Den Haag. Sinds oktober 2009 zijn zij actief vanuit de pastorie van de Pastoor van Ars kerk in Kijkduin. De Zusters zullen deze kerk verlaten om zich in het hart van de stad te vestigen, omdat de kerk van de Antonius van Padua een betere uitgangspositie biedt voor de activiteiten van de zusters

In het klooster zijn tevens gevestigd het kantoor van de paters OCD (Orde van de Ongeschoeide Karmelieten) en de Stichting Johan Ferrier Fonds.