Eerste heilige communie – Pastoor van Ars

En een feestje is het geworden!
Op zondag 31 mei vierende we in de Pastoor van Ars gemeenschap de eerste Heilige Communie van Daniel, Sade, Myrthe, Yfke en Lieke. Wat een feestelijke viering! De kerk was mooi versierd met zelfgemaakte slingers en prachtige bloemen. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Het koor (Connection) kwam zingend met de communicantjes en de voorgangers de kerk in, waarna de communicantjes op het altaar plaats mochten nemen.

2015_06_14_EHC_PastoorVanArs1

Er was hard geoefend op de teksten die gelezen moesten worden en natuurlijk ook op het liedje “Ga je mee”. Het vijftal zong uit volle borst!

2015_06_14_EHC_PastoorVanArs2

Tijdens de overweging werden ze nog even aan de tand gevoeld door Diaken Jos.

2015_06_14_EHC_PastoorVanArs3

Het klaarmaken van de tafel was dit keer zo gedaan – vele handen…

2015_06_14_EHC_PastoorVanArs42015_06_14_EHC_PastoorVanArs5

Alle communicantjes kwamen met hun ouders naar voren om hun eerste Heilige Communie te ontvangen, een bijzonder moment! Na afloop van de viering gingen ze nog één keer met zijn allen op de foto bij DE boom. De boom, die in februari nog kaal was, was inmiddels een prachtige versierde boom (inclusief bloesem en echte bladeren!) met daarin allerlei “geschenken van God”.

2015_06_14_EHC_PastoorVanArs6

Wij hopen dat het voor deze kinderen niet bij een eerste Heilige Communie blijft. Zoals ook in de openingstekst van de viering is voorgelezen door één van de ouders: “De Geest van God is vorige week, met Pinksteren, over ons gekomen. In de lezingen van vandaag worden we nog eens extra aangespoord om op weg te gaan en goed te doen. In woord en gebaar. Als kinderen van God, zoals wij als ouders van de communicanten al bij het dopen van onze kinderen bevestigden. De kinderen zijn nu wat groter, en mogen zelf op weg. Maar niet alleen. We hopen en geloven dat de zegen van God ons en hen mag begeleiden, vandaag in deze feestelijk communieviering, en daarna.”

Marian Bosch (moeder Lieke)