Eerste heilige communie – Maria van Eik en Duinen

Kroatisch, Duits, Pools en Spaans: dat waren de talen, waarin negen communicanten de aanwezige parochianen welkom heetten tijdens de viering van de Eerste Heilige Communie op 7 juni jl.

Na een intensieve voorbereiding vanaf november vorig jaar gingen acht kinderen voor het eerst aan tafel met de Heer. Dit waren Valerie, Sarah, Jayda, Montserrat, Leandro, Milan, Tim en Jordan. Mateusz had op 17 mei al zijn Eerste Heilige Communie in Polen gedaan, dus ontving hij op 7 juni zijn ’tweede communie’. Voor pater Richard Lobo was het voor onze parochie de primeur om de communicanten hun de eerste hostie te mogen geven. Na de overweging betrok hij de kinderen op een mooie manier bij de lezingen en gaf hij een mooie vergelijking over de manier waarop we goed voor ons lichaam moeten zorgen, waarbij geestelijk voedsel van groot belang is.

Alle communicanten kregen diverse taken om hun eigen viering tot een onvergetelijke gebeurtenis te laten zijn. Twee kinderen lazen een mooi gedicht voor, voorbeden werden gelezen, er werd gecollecteerd en de gaven werden aangedragen. De kinderen waren blij dat ze uiteindelijk de hostie mochten ontvangen. Samen met hun moeder, vader, broertjes en zusjes kwamen ze naar voren. Ook waren bij sommige kinderen de peter en/of meter aanwezig. De aanwezige parochianen waren ook erg onder de indruk van deze viering. Wij feliciteren deze kinderen, maar natuurlijk ook hun ouders van harte met deze belangrijke gebeurtenis en wensen hen alle goeds. En we hopen hen natuurlijk vaak te zien in onze kerk.

Twee weken na de viering hebben de communicanten samen met hun ouders, broertjes en zusjes de gebruikelijke picknick gehad. Daarbij is een leuke puzzeltocht gehouden en de ouders hebben voor het eten gezorgd. Dit was een mooie afsluiting van deze belangrijke gebeurtenis voor de kinderen en ouders. We hopen hen nog vaak bij ons in de kerk te zien. Misschien als misdienaar of koorlid.

Namens alle werkgroepleden van de voorbereiding Eerste Heilige Communie,
Anja de Kok

201515815ehc201515801ehc201515889ehc201515885ehc201515903ehc