Elke maandagmiddag komen de dames van de handwerkclub van deelparochie Maria van Eik en Duinen bij elkaar in de pastorie. Vanwege het Paasfeest was er een extra speciaal programmapunt.

Na een heerlijk kopje koffie en thee, gaf Ria Schmitz een fotopresentatie over het vrijwilligerswerk in Bangladesh, als fysiotherapeut voor Stichting PhySCI.  Zij werkt daar voor kinderen met een handicap en hun moeders,  die het niet makkelijk hebben in zo ’n arm land waar ook nog te weinig kennis, zorg en aandacht is voor hen.  De dames van de handwerkclub waren er op voorbereid, want van te voren waren zij al gaan breien voor de gehandicapte kinderen in Bangladesh. Warme dekens in prachtige kleuren en sokjes voor de koudere dagen in de winter van Bangladesh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABangladesh staat bekend als een land in Azië waar het erg warm is en een regentijd met veel regelmatig wateroverlast. Echter het is daar ook winter. Dan is het weliswaar niet zo koud als het in Nederland kan zijn, maar toch zijn de maanden november, december, januari en februari een stuk kouder dan de rest van het jaar. Overdag in de zon valt het nog mee maar vanaf een uur of vier gaat het afkoelen. Omdat nergens verwarming is of bescherming tegen deze koude valt het niet mee voor de mensen. Zeker ook voor de gehandicapte kinderen is het dan naar, want vaak kunnen ze niet bewegen en liggen op de grond, zij hebben echt last van deze koude.

En nu……….. trots overhandigden de dames van de handwerkclub dus prachtige gebreide dekens om mee te nemen naar de gehandicapte kinderen van Bangladesh.
Wat een geweldig WARM  cadeau en met liefde gemaakt.

We hadden een fijne middag met elkaar en om in Paassfeer af te sluiten, na een advocaatje met slagroom, kregen de dames allemaal nog een handgemaakt kipje mee van stof met een prachtig zakje met paaseitjes. De kippen hingen op stok te wachten om de dames te verrassen.

Een geweldige middag als een warme deken.

Hartelijk dank voor uw producten, de kinderen zullen er blij mee zijn.

Ria Schmitz, fysiotherapeut
Stichting PhySCI
www.physci.nl