Palmpasen 2015 in de Pastoor van Ars

2015_03_29_PalmpasenArs3Terwijl in de half-11-viering de lezingen van deze bijzondere dag worden verteld, zitten er 12 kinderen in de bestuurskamer van de Ars. Deze 12 kinderen (waaronder de 5 communicantjes) en enkele ouders zijn druk bezig met het maken van Palmpasen-stokken. Crêpepapier om de kruizen wikkelen, vooral in de kleuren wit (verrijzenis) en geel. Daarna 5 propjes rood papier op de plek van de wonden van Jezus. En een rood hart in het midden van het kruis – Jezus houdt van alle mensen. 30 rozijnen in een zakje (eigenlijk geregen aan ‘n touwtje, maar dat ging niet) die staan voor de 30 zilverlingen die Judas aan het verraad overhield. Toen nog 12 paaseitjes als teken van de 12 vrienden van Jezus. En tot slot het broodhaantje (…voor de haan kraait, heb je mij 3 keer verraden….). Alles natuurlijk feestelijk versierd. Het was een gezellige chaos, en rond 11.15 stonden we klaar om naar de kerk te gaan. Uiteindelijk konden de kinderen hun Palmpasen-stok tonen aan de mensen in de kerk. In feestelijke processie liepen ze rond. Wat een prachtig gezicht, al die glunderende gezichtjes. Na het gesprekje met Diaken Jos van Adrichem hebben de kinderen hun Palmpasen-stok aan iemand in de kerk gegeven. Een mooi gebaar als afsluiting van een mooie Palmzondag!