Digitale 40-dagenretraite: “Eeuwig duurt zijn trouw”

Digitale 40-dagenretraite_afb2

Na het succes van de digitale adventsretraite, lanceren de jezuïeten een digitale 40-dagenretraite: “Eeuwig duurt zijn trouw” op www.ignatiaansbidden.org.

Tijdens de Advent van 2014 namen 7.500 mensen deel aan de digitale adventsretraite van de jezuïeten. De talrijke reacties in het gastenboek en per mail hebben bevestigd dat deze formule beantwoordt aan een reële vraag en mensen helpt om dichter bij God te komen.

In de nieuwe 40-dagenretraite krijgen de deelnemers elke dag een email met gebedsmateriaal: een korte Bijbeltekst met gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten van kerkvaders en uit de Ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus, in de trein, wachtend op de tram enz. Alleen, of samen met anderen. Zo lang of zo kort als men zelf wil.

De website en de mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphone en tablet. Met één druk op de knop kan je de teksten van je keuze uitprinten.Digitale 40-dagenretraite_afb1

De retraite is geïnspireerd door de Ignatiaanse spiritualiteit.

Ignatiaansbidden.org wil de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen samen kunnen komen.

Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroepje, thuis of ook op de werkvloer. De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

U kunt zich voor zo’n groepje ook opgeven per mail bij Lida en Dirk Knook: l.d.knook@gmail.com.

Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org.

De retraite is gratis.