Boodschap van Zijne Heiligheid Paus Franciscus

“Vluchtelingen en migranten zijn van alle tijden. Echter, in onze huidige tijd heeft het probleem van de vluchtelingen complexe vormen aangenomen. Bijna dagelijks berichten diverse media over de uitwassen van een zeer complex systeem dat ten dele verweven is met moderne vormen van slavernij, mensenhandel, gedwongen prostitutie, etc. De zorg voor vluchtelingen en migranten staat op de kerkelijke agenda. Wereldwijd herdenkt de Rooms-Katholieke Kerk de mondiale dag voor migranten en vluchtelingen, op 18 januari 2015. Onder het thema “Kerk zonder grenzen, Moeder voor allen” schreef paus Franciscus speciaal voor deze dag een boodschap die onlangs in het Nederlands is vertaald.”

klik hier om het bericht de lezen: Boodschap van Zijne Heiligheid Paus Franciscus.