Geplande bedevaarten

Nationale Bedevaart Brielle

Met de bus of de fiets wordt vanuit de parochie de Nationale Bedevaart Brielle bezocht.

Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat in Brielle negentien geestelijken, beter bekend als de Martelaren van Gorcum, hun leven gaven. Om stil te staan bij dit jubileumjaar en de huidige tijden van onrust en oorlog, is iedereen van harte uitgenodigd om op de Nationale Bedevaart op 9 juli mee te gaan naar Brielle om te herdenken bij deze bijzondere historische plaats. De Nationale Bedevaart begint om 11.00 uur met een plechtige eucharistieviering met Mgr. van den Hende als hoofdcelebrant en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie.

Samen met de parochie Maria Sterre der Zee gaan wij vanuit Den Haag naar Brielle met de bus of op de fiets. De bus vertrekt om 09.00 uur vanaf de Emmauskerk en de fietsers vertrekken om 07.00 uur bij de St. Jacobuskerk in de Parkstraat. Aanmelden om mee te gaan met deze bedevaart kan vóór 15 juni door het aanmeldformulier in te vullen dat op de tafels van de kerken ligt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Nusteling (070-3063811), Lore Olgers (070-3244118) of stuur een mail naar parochiesectretariaat@rkdenhaag.nl.

Bezinningsweekend

Ga je mee op bezinningsweekend bij de Norbertijnen in Hierden?

Even tot rust komen. Even de dingen die me dagelijks bezighouden loslaten. Even bijzondere aandacht schenken aan mijn relatie met anderen, met de schepping en met God. Als je daar ook naar verlangt, dan is dit weekend bij de Norbertijnen in Hierden misschien iets voor jou! We verblijven met onze eigen groep in ‘De Boerderij’, het gastenverblijf van priorij ‘De Essenburgh’, waar we ook de maaltijden gebruiken en samenkomen voor gesprekken en oefeningen. We zullen (deels) meevieren en -bidden met de zusters en broeders van de priorij. Ook zal er tijd voor ontspanning en gezelligheid zijn.

Het bezinningsweekend is gepland van donderdagmiddag 15 tot en met zondagmiddag 18 september 2022. Als je mee wilt, meld je dan uiterlijk 1 september a.s. aan bij het centraal parochiesecretariaat. Op woensdagavond 7 september houden we voor de deelnemers een informatie-/ voorbereidings-avond. We zullen dan o.a. het programma-thema introduceren en praktische zaken bespreken, zoals het vervoer naar Hierden en terug, dieetwensen en betaling. Wat de kosten betreft: deze zullen (exclusief reiskosten) zo’n € 175 tot € 200 bedragen.