Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

Evenement details:

 • za
  09
  jul
  2022

  Nationale Bedevaart Brielle

  Met de bus of de fiets wordt vanuit de parochie de Nationale Bedevaart Brielle bezocht.

  Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat in Brielle negentien geestelijken, beter bekend als de Martelaren van Gorcum, hun leven gaven. Om stil te staan bij dit jubileumjaar en de huidige tijden van onrust en oorlog, is iedereen van harte uitgenodigd om op de Nationale Bedevaart op 9 juli mee te gaan naar Brielle om te herdenken bij deze bijzondere historische plaats.
  De Nationale Bedevaart begint om 11.00 uur met een plechtige eucharistieviering met Mgr. van den Hende als hoofdcelebrant en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie.

  Samen met de parochie Maria Sterre der Zee gaan wij vanuit Den Haag naar Brielle met de bus of op de fiets. De bus vertrekt om 09.00 uur vanaf de Emmauskerk en de fietsers vertrekken om 07.00 uur bij de St. Jacobuskerk in de Parkstraat. Aanmelden om mee te gaan met deze bedevaart kan vóór 15 juni door het aanmeldformulier in te vullen dat op de tafels van de
  kerken ligt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Nusteling (070-3063811), Lore Olgers (070-3244118) of stuur een mail naar parochiesectretariaat@rkdenhaag.nl.