Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

Evenement details:

• do

Hemelvaart-bedevaart Oud Eik en Duinen

Samen met parochianen van Maria Sterre der Zee komen we op Hemelvaartsdag in alle vroegte samen om gelovig ‘dauw te trappen’ bij de ruïne op de begraafplaats Oud Eik en Duinen.

Deze ruïne is een restant van de kapel die in 1247 door graaf Willem II van Holland is gebouwd ter nagedachtenis aan zijn vader, Floris IV. De kapel werd toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten en was in die tijd een geliefd bedevaartsoord. Op Hemelvaartsdag is de ruïne het doel van onze bedevaart. Om 7.00 uur komen de groepen vanuit de verschillende geloofsgemeenschappen in Den Haag er samen, en lopen een korte processie rond de ruïne met liederen en gebed. Aansluitend houden we in de aula een eucharistieviering met pastor Tom Kouijzer als hoofdcelebrant. Daarna is er tijd voor koffie en ontmoeting.
    De bedevaart en de eucharistieviering staan dit jaar in het teken van gebed om vrede en verzoening in onze wereld. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen! Als u mee wil lopen, zorg dan dat u op tijd bij de betreffende kerk bent. Dit zijn de vertrektijden:

05.45 uur: Emmaus, Leyweg 930
    06.00 uur: Pastoor van Ars, Aaltje Noorderwierstraat 4