Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

Evenement details:

• wo
    aug
    2021

Abdijdag Pastoor van Ars: De zoektocht naar moreel leiderschap in (post-)crisistijd

10.30 uurPastoor van Ars kerk

Op de sterfdag van de H. Pastoor van Ars organiseert de geloofsgemeenschap van de Pastoor van Ars kerk de 6e ‘Abdijdag’.

Het voorbije jaar werd getekend door onverwachte wendingen in onze levensverhalen als gevolg van de pandemie. Bij jong en oud stelde zich plotseling de zinvraag door de onbekende dreiging van het covid-virus.

Vanuit het boek ‘De zin van het leven’, een verzameling interviews door Fokke Obbema, met als ondertitel ‘gesprekken over de essentie van ons bestaan’, werden vanuit het ARS-Leerhuis (digitale) leerhuisbrieven gepresenteerd.

Het boek van Christien Brinkgreve, ‘Het raadsel van goed en kwaad’ werd hier ook in betrokken. Obbema interviewde haar. We hebben em. prof. Christien Brinkgreve (socioloog) bereid gevonden haar visie op ‘moreel leiderschap’ te geven. In de ochtend presenteert pater dr. Frans Vervooren, ocd (theoloog) zijn inleiding vanuit het Leerhuis met enkele Bijbelse perspectieven op moreel leiderschap: Neem je als mondige ‘gelovige’ zélf de leiding in de zoektocht naar de juiste (morele) beslissingen? Of kies je liever een gids? Is Jezus van Nazareth te beschouwen als een ‘moreel leider’?

Programma:
    10.30: voordracht door pater Frans Vervooren (gastpriester/theoloog): ‘Op zoek naar moreel leiderschap’
    11.30: Eucharistieviering op het naamfeest van de kerk H. Pastoor van Ars
    12.30: Lunch
    13.30: lezing door Christien Brinkgreve (emeritus professor sociologie) over ‘moreel leiderschap’ in het licht van haar boek (2018) ‘Het raadsel van goed en kwaad. Over wat mensen beweegt.’ Ruimte voor vragen/discussie.
    14.30: afsluiting.

De Pastoor van Ars kerk heet gasten uit oecumenische en niet-kerkelijke kring van harte welkom. Aanmelding (i.v.m. lunch en registratie) uiterlijk 1 augustus via de Ars telefoon 070-3257269 of via pastoorvanars@p4ev.nl. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.