Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

Evenement details:

• vr
    jul

Maandelijks Coventry gebed om vrede en verzoening

13.30 uurPlein voor Emmauskerk

Het Coventry gebed om vrede en verzoening heeft een geschiedenis die teruggaat tot 14 november 1940: Het
    Duitse bombardement op de Engelse stad Coventry. De St. Michael-kathedraal werd daarbij verwoest. In de ruïne trof men de volgende dag twee dakspanten
    die in de vorm van een kruis lagen. Voor de deacon (diaken) van de kathedraal was dat een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest
    worden voor vergelding maar voor verzoening. Na de oorlog ontstond geleidelijk een internationaal netwerk van plaatsen waar men wekelijks of maandelijks het gebed voor Vrede en Verzoening (het Coventrygebed) ging bidden.

Eén keer per maand sluiten wij ons daar ook bij aan. Iedereen die mee wil bidden is welkom op het plein van de Emmauskerk, Leyweg 930. Op vrijdagmiddag 3 juli, om 13.30 uur komen wij, na de corona-crisistijd weer voor het eerst samen, met inachtneming van de maatregelen ‘kerkelijk leven op anderhalve meter’. Daarna weer elke eerste vrijdag van de maand.