Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• zo
    15.00-16.00 uurPastoor van Ars kerk

Het Archipel Ensemble zal tijdens de dienst het Requiem van Fauré ten gehore brengen. Naar verluidt is dit een bijzondere beleving vanwege de akoestiek in de Ars kerk. Allen, gelovig of niet gelovig, die verloren geliefden willen herdenken zijn welkom!

• di
    14.00-16.00 uurPastoor van Ars kerk

Derde bijeenkomst van het Ars-leerhuis in de serie van tien bijeenkomsten met als thema 'Wij zijn de tijden: zoeken naar zin in het ouder worden' verzorgd door pater Frans Vervooren, OCD.

Het is een bekend gezegde: je bent zo oud als je je voelt. Kalenderleeftijd zegt niet veel over ouderdom. We kunnen wel van alles beweren over onze jaren, maar, zo betoogt filosoof en kerkvader Augustinus: ‘Het zijn slechte tijden! het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zo zijn de tijden.

Bovenstaand citaat komt uit het boek ‘Zin in de ouderdom’. Tijdens tien bijeenkomsten in de Bergerie wordt aan de hand van dit boek gedachten en verhalen gedeeld op de onontkoombare weg van het ouder worden. Voor sommigen wel, voor anderen geen feest. Het boek geeft ruime mogelijkheden tot verbindingen met de verhalen uit de Bijbel. Die worden gelezen als wegwijzers naar een goede toekomst.

Materiaal: J.v.Baardwijk/R.Rosmalen, Zin in de ouderdom (Uitgeverij Skandalon, 2015).

• di
    14.00-16.00 uurPastoor van Ars kerk

Vierde bijeenkomst van het Ars-leerhuis in de serie van tien bijeenkomsten met als thema 'Wij zijn de tijden: zoeken naar zin in het ouder worden' verzorgd door pater Frans Vervooren, OCD.