Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• za
    12:30Emmauskerk

Zaterdag 19 januari start de actie Kerkbalans 2019.  Rond het middaguur worden in het hele land de klokken geluid om de start niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Ook in onze parochie luiden de klokken, want ook onze actie start.

In de Emmauskerk houden we een lawaaiconcert in plaats van vuurwerk, maar misschien wel met hetzelfde effect. Jong en oud zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere ‘concert’. Doet u mee?. Klokken, bellen, schellen, rammelaars, tamboerijn… wat maakt eigenlijk ‘muziek’ dat klinkt als een klok? Neem  het mee. Ieders bijdrage is waardevol voor succes!  En dat is wat de kerken in ieder geval ook willen uitstralen.

Inloop vanaf 12.15, 12.30 start ’lawaaiorkest/lawaaiconcert’ herrie voor de kerk
    Voorafgaand aan de viering van 13.00 uur wordt een woordje gesproken.

19.30 uurAbdijkerk, Willem III Straat 40

De eerste uit een serie van vier lezingen over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden. Diaken Jos van Adrichem bijt vanavond de spits af met een inleiding over bedevaartsoord Lourdes. Om 19.30 uur wordt eerst een gebedsdienst gehouden in het kader van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen. Om 20.00 uur begint de lezing. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

20.00 uurAbdijkerk, Willem III Straat 40

Vanavond verzorgt ds. Wietske Verkuyl een lezing over spiritueel eiland Iona. Tweede uit een serie van vier lezingen over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

20.00-21.30 uurMaria van Eik en Duinen

Een serie geloofsgesprekken aan de hand van parabels en gelijkenissen. We lezen hiervoor uit het boek van Eugen Drewermann, getiteld: Taal voor de ziel. Jezus’ bevrijdende verhalen. Eugen Drewermann is een Duits theoloog, psychotherapeut en schrijver. Volgens hem zijn de parabels van Jezus bedoeld om ons minder star te leren denken en menselijker in de wereld te staan. We laten ons voor de geloofsgesprekken inspireren door het commentaar van Drewermann en nemen onze eigen leefwereld als uitgangspunt. Pastor Duncan Wielzen begeleidt deze geloofsgesprekken.

Data:   maandag 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december 2018 en 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april 2019.

Plaats: pastorie Maria van Eik en Duinen, Loosduinse Hoofdstraat 6.

Opgave bij Greet Boek, tel. 070-3970558 of via het secretariaat van Maria van Eik en Duinen, tel. 070-3979413 of mailen naar mariavaneikenduinen@p4ev.nl

20.00 uurAbdijkerk, Willem III Straat 40

Deze derde avond, in de serie over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden, is pater Johannes-Pio (Broeders van Sint Jan) te gast om, deels vanuit zijn eigen ervaring, te spreken over Santiago de Compostella.    De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

mrt
    20.00 uurAbdijkerk, Willem III Straat 40

De vierde en laatste avond  van het Oecumenisch Leerhuis Loosduinen verzorgt ds. Michiel Aten een inleiding over het oecumenische pelgrimsoord Taize. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

mrt