Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• do
    6.30 uurEmmaus

Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit verschillende kerken in Den Haag, waaronder de vier kerken van onze parochie, te voet, naar de ruïne op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. Op deze in de Middeleeuwen florerende pelgrimsplaats lopen we al zingende een processie. Daarna vindt een (eucharistie)viering plaats. Iedereen die mee wil lopen, als alternatief voor het traditionele dauwtrappen, is van harte welkom. Vanuit de Emmauskerk zal de bedevaart ons voeren door het Zuiderpark, waar op gezette momenten gebeden en gezongen zal worden.  Voor de vertrektijden, zie de website van de parochie en de nieuwsbrieven van mei.

12.30 – ca. 15.00 uEmmaus

De jongerengroep Inside Out verzorgt vandaag een maaltijd voor daklozen in Den Haag. Zij zijn speciaal door de jongeren uitgenodigd. Jongeren die geen lid van Inside Out zijn en zich willen inzetten voor medemensen die het in het leven te verduren hebben, zijn uitgenodigd om mee te doen. Meld je dan vooraf wel even aan via rkjinsideout@outlook.com

ma
    12.00-16.00 uurTitus Brandsma

Evenals vorig jaar zal tijdens de Pinksterdagen de Familiekerk openstaan voor parochianen en buurtbewoners, die hun eigen kunst of kunst van derden tentoonstellen. Iedereen is van harte welkom de kunstvoorwerpen te komen bewonderen. De kunstwerken die op zaterdag 18 mei in Maria van Eik en Duinen zijn gemaakt, worden in ieder geval tentoongesteld.

Potentiële deelnemers aan de exposities kunnen zich aanmelden bij Loek Ruijters (06-44112951 of eller@ziggo.nl).

15.30-19.00 uurTitus Brandsma

Met medechristenen van de Bergkerk wandelen wij vanaf het Kamperfoelieplein naar de Dew Mandir (Hindoe tempel) aan de Gaslaan. Daar gaan wij in gesprek met geloofsgenoten uit het Hindoeïsme over vragen rondom spiritualiteit en bezieling. Hierna gaan wij aan tafel om samen te genieten van een vegetarische maaltijd.

Aanmelden bij pastor Duncan Wielzen (06-28327571) (dr.wielzen@p4ev.nl) of domina Martine Nijveld (06-16733742) (me.nijveld@ziggo.nl).

• za
    jul
    07:00Vanaf Emmauskerk

Nationale Bedevaart naar Brielle om de Martelaren van Gorcum te herdenken. Wij herdenken niet alleen de martelaren van Gorkum maar tevens drie martelaren van het naziregime ten tijde van de Tweede Wereldoorlog: de heilige Edith Stein, de zalige Karl Leisner en de zalige Titus Brandsma.

Voor informatie kunt u ook nu reeds bellen met Kees Nusteling (070-3063811) of Lore Olgers (070-3244118)

• vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.