Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• za
    mrt
    18.00 - 21.30 uurPastoor van Ars kerk

In de veertigdagentijd worden afwisselend bij de vier geloofsgemeenschappen vasten-soep maaltijden gehouden en schenken we aandacht aan/steunen we het gezamenlijke vastenactieproject.

Na de maaltijd kijken we de film
    ‘Maria Magdalena’ uit 2018. De laatste maanden van het
    leven van Jezus worden hierin beschouwd door de ogen
    van deze Bijbelse vrouw. Als voorbereiding op Pasen een aanrader!

Aanmelden voor soep en/of film op
    pastoorvanars@p4ev.nl of 3257269.

12.00 uurTitus Brandsma

In de veertigdagentijd worden afwisselend bij de vier geloofsgemeenschappen vasten-soepmaaltijden gehouden en schenken we aandacht aan/steunen we het gezamenlijke vastenactieproject.

Aanmelden bij het secretariaat van de betreffende geloofsgemeenschap.

• ma
    20.00-21.30 uurMaria van Eik en Duinen

Een serie geloofsgesprekken aan de hand van parabels en gelijkenissen. We lezen hiervoor uit het boek van Eugen Drewermann, getiteld: Taal voor de ziel. Jezus’ bevrijdende verhalen. Eugen Drewermann is een Duits theoloog, psychotherapeut en schrijver. Volgens hem zijn de parabels van Jezus bedoeld om ons minder star te leren denken en menselijker in de wereld te staan. We laten ons voor de geloofsgesprekken inspireren door het commentaar van Drewermann en nemen onze eigen leefwereld als uitgangspunt. Pastor Duncan Wielzen begeleidt deze geloofsgesprekken.

Data:   maandag 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december 2018 en 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april 2019.

Tijd:     20.00-21.30 uur.

Plaats: pastorie Maria van Eik en Duinen, Loosduinse Hoofdstraat 6.

Opgave bij Greet Boek, tel. 070-3970558 of via het secretariaat van Maria van Eik en Duinen, tel. 070-3979413 of mailen naar mariavaneikenduinen@p4ev.nl

• do
    20:30 uur-6.00 uurEmmaus

In de nacht van Witte Donderdag op Goede vrijdag proberen we, net als de leerlingen van Jezus, bij Hem te waken. Na de Witte Donderdagviering in de kerk, kijken we gezamenlijk ‘The Passion’ die dit jaar live wordt uitgezonden vanuit Dordrecht. Daarna zullen er de nacht naar Goede Vrijdag in stilte, afgewisseld door gebed of gezang, een Nachtwake zijn . Wie wil sluit zich er in stilte bij aan. Het aanbod van de nachtwake is een antwoord op de vraag van de Heer in de uren van het verraad: „Konden jullie dan niet één uur wakker blijven met mij?”  (Mt 26,40). Tijdens de nachtwake bij Christus willen we inderdaad bij Hem blijven en bidden voor allen die om welke reden dan ook het leven als een nacht ervaren, we waken daarom bij Christus onze Heer en bij zoveel anderen. Tijdens de nachtwake liggen er boekjes ter meditatie.
    Informatie: parochiebureau geloofsgemeenschap Emmaus 070 - 3665562
    De wake wordt om 6.00 uur afgesloten met een sober ontbijt.

12.00 uur-15.00 uurEmmaus

Voor wie het feest van Pasen met ons mee wil vieren organiseren we een gezellige en feestelijke paasbrunch. Vooral de mensen uit de wijk die deze dag alleen doorbrengen, zijn van harte welkom. Eieren en paasbrood zullen niet ontbreken. Een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten.   Een vrije financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.
    Locatie:  Emmaus, aanmelden via het Centraal ParochieSecretariaat.

• do
    6.30 uurEmmaus

Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit verschillende kerken in Den Haag, waaronder de vier kerken van onze parochie, te voet, naar de ruïne op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. Op deze in de Middeleeuwen florerende pelgrimsplaats lopen we al zingende een processie. Daarna vindt een (eucharistie)viering plaats. Iedereen die mee wil lopen, als alternatief voor het traditionele dauwtrappen, is van harte welkom. Vanuit de Emmauskerk zal de bedevaart ons voeren door het Zuiderpark, waar op gezette momenten gebeden en gezongen zal worden.  Voor de vertrektijden, zie de website van de parochie en de nieuwsbrieven van mei.

12.30 – ca. 15.00 uEmmaus

De jongerengroep Inside Out verzorgt vandaag een maaltijd voor daklozen in Den Haag. Zij zijn speciaal door de jongeren uitgenodigd. Jongeren die geen lid van Inside Out zijn en zich willen inzetten voor medemensen die het in het leven te verduren hebben, zijn uitgenodigd om mee te doen. Meld je dan vooraf wel even aan via rkjinsideout@outlook.com

ma
    11.30-14.00 uurTitus Brandsma

Evenals vorig jaar zal tijdens de Pinksterdagen de Familiekerk openstaan voor parochianen en buurtbewoners, die hun eigen kunst of kunst van derden tentoonstellen. Iedereen is van harte welkom de kunstvoorwerpen te komen bewonderen. De kunstwerken die op zaterdag 18 mei in Maria van Eik en Duinen zijn gemaakt, worden in ieder geval tentoongesteld.

Potentiële deelnemers aan de exposities kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de Titus Brandsma.

15.30-19.00 uurTitus Brandsma

Met medechristenen van de Bergkerk wandelen wij vanaf het Kamperfoelieplein naar de Dew Mandir (Hindoe tempel) aan de Gaslaan. Daar gaan wij in gesprek met geloofsgenoten uit het Hindoeïsme over vragen rondom spiritualiteit en bezieling. Hierna gaan wij aan tafel om samen te genieten van een vegetarische maaltijd.

Aanmelden bij pastor Duncan Wielzen (06-28327571) (dr.wielzen@p4ev.nl) of domina Martine Nijveld (06-16733742) (me.nijveld@ziggo.nl).

• vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.