Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• vr
    jul
    13.30 uurPlein voor Emmauskerk

Het Coventry gebed om vrede en verzoening heeft een geschiedenis die teruggaat tot 14 november 1940: Het
    Duitse bombardement op de Engelse stad Coventry. De St. Michael-kathedraal werd daarbij verwoest. In de ruïne trof men de volgende dag twee dakspanten
    die in de vorm van een kruis lagen. Voor de deacon (diaken) van de kathedraal was dat een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest
    worden voor vergelding maar voor verzoening. Na de oorlog ontstond geleidelijk een internationaal netwerk van plaatsen waar men wekelijks of maandelijks het gebed voor Vrede en Verzoening (het Coventrygebed) ging bidden.

Eén keer per maand sluiten wij ons daar ook bij aan. Iedereen die mee wil bidden is welkom op het plein van de Emmauskerk, Leyweg 930. Op vrijdagmiddag 3 juli, om 13.30 uur komen wij, na de corona-crisistijd weer voor het eerst samen, met inachtneming van de maatregelen ‘kerkelijk leven op anderhalve meter’. Daarna weer elke eerste vrijdag van de maand.

• zo
    jul
    10.30 uurPastoor van Ars kerk

Een feestelijke woord- en communieviering met medewerking van kinderkoor Alle-4 aan het begin van de vakantie. Gezinnen met jonge kinderen zijn hier van harte bij uitgenodigd. Meldt u zich wel vooraf aan, want er mogen echt niet meer mensen (volwassenen en kinderen) deelnemen dan er ‘veilige’ zitplaatsen zijn.
    (meer…)

aug
    11.00 uurPastoor van Ars kerk

H. Mis bij gelegenheid van de sterfdag van de heilige Johannes Marie Vianney, beter bekend als de pastoor van Ars, patroon van onze kerk.
    In de homilie zal pater Vervooren stil staan bij het thema 'het goede doen' in het licht van barmhartigheid als levenswerk van de H. Pastoor van Ars.
    Muzikale begeleiding door Leo Hartman aan het orgel en 'Blanchesse' met religieuze werken van Beethoven.

Ook voor deze H. Mis dient u zich t.z.t. aan te melden.

19.30 uurMaria van Eik en Duinen

Lezing bij de opening van de rozenkrans-expositie over het ontstaan en het gebruik van de rozenkrans, verschillende rozenkransen en gebeden, de geheimen van de rozenkrans en nog meer. Voorafgaand aan de lezing wordt samen de rozenkrans gebeden.

za
    Maria van Eik en Duinen

In deze oktobermaand, rozenkransmaand, zijn meer dan honderd verschillende rozenkransen te bezichtigen. Deze zijn door een inwoner van Loosduinen tijdelijk voor expositie ter beschikking gesteld. Bent u zelf in het bezit van een mooie of bijzondere rozenkrans, of een rozenkrans waar een verhaal aan vast zit, en u kunt deze een maandje missen, dan voegen we die graag toe aan de te bezichtigen collectie. Wilt u in dat geval uw rozenkrans, voorzien van een label met uw naam- en adresgegevens én eventueel het verhaal dat er aan vastzit, uiterlijk zondag 4 oktober bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen afgeven.

Opstelling: gedurende de reguliere openstellingstijden van de kerk (op zaterdagmiddag een half uur voor aanvang van de viering en een half uur na afloop, op zondagochtend een half uur voor aanvang van de viering en een uur na afloop, op woensdag-
    ochtend van 10 tot 12.30 uur).

• ma
    19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen in onze kerken, gaan wij, na de viering in de kerk Maria van Eik en Duinen, naar onze begraafplaats Sint Jozef, waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare overledene kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.