Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

jun
    14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord. Zijn leven en zijn werk zijn nog altijd een bron van inspiratie. In het werkschrift ‘Bonhoeffer75’ werden zijn gedichten en gebeden in gevangenschap opnieuw vertaald en voorzien van her-dichtingen en gespreksvragen. De vraag: ‘Wie ben ik?’ (titel van één van zijn gedichten) is een leidraad. (meer…)

• za
    10.00 - 16.00 uurMaria van Eik en Duinen

Vandaag zijn onze kerken een groot deel van de dag te bezichtigen en staan onze vrijwilligers voor u klaar om u te informeren over de bouw, de ruimten, het interieur, de aanwezige liturgische attributen, beelden, schilderijen enzovoorts. U kunt ook met uw vragen bij hen terecht.

19.30 uurMaria van Eik en Duinen

Lezing bij de opening van de rozenkrans-expositie over het ontstaan en het gebruik van de rozenkrans, verschillende rozenkransen en gebeden, de geheimen van de rozenkrans en nog meer. Voorafgaand aan de lezing wordt samen de rozenkrans gebeden.

za
    Maria van Eik en Duinen

In deze oktobermaand, rozenkransmaand, zijn meer dan honderd verschillende rozenkransen te bezichtigen. Deze zijn door een inwoner van Loosduinen tijdelijk voor expositie ter beschikking gesteld. Bent u zelf in het bezit van een mooie of bijzondere rozenkrans, of een rozenkrans waar een verhaal aan vast zit, en u kunt deze een maandje missen, dan voegen we die graag toe aan de te bezichtigen collectie. Wilt u in dat geval uw rozenkrans, voorzien van een label met uw naam- en adresgegevens én eventueel het verhaal dat er aan vastzit, uiterlijk zondag 4 oktober bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen afgeven.

Opstelling: gedurende de reguliere openstellingstijden van de kerk (op zaterdagmiddag een half uur voor aanvang van de viering en een half uur na afloop, op zondagochtend een half uur voor aanvang van de viering en een uur na afloop, op woensdag-
    ochtend van 10 tot 12.30 uur).

• ma
    19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen in onze kerken, gaan wij, na de viering in de kerk Maria van Eik en Duinen, naar onze begraafplaats Sint Jozef, waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare overledene kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

• za
    20.00 uurMaria van Eik en Duinen