Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

mrt
    10.00 - 11.15 uurPastoor van Arskerk

Iedere tweede en vierde woensdag van de maand geeft pater Klemens Hayon bijbelcatechese.

mrt
    10.00 - 15.00 uurMaria van Eik en Duinen

Na een inleiding over de symboliek van de Paaskaars maken we van een kale witte kaars een eigen huispaaskaars. De zelfgemaakte kaars kan tijdens de Paaswake gezegend worden. Voor deelname graag opgaven bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen, tel. 070-3979413. Kosten zijn € 10,- voor materiaalkosten en lunch.

• 18.00 - 21.30 uurPastoor van Ars kerk

In de veertigdagentijd worden afwisselend bij de vier geloofsgemeenschappen vasten-soep maaltijden gehouden en schenken we aandacht aan/steunen we het gezamenlijke vastenactieproject.

Na de maaltijd kijken we de film
    ‘Maria Magdalena’ uit 2018. De laatste maanden van het
    leven van Jezus worden hierin beschouwd door de ogen
    van deze Bijbelse vrouw. Als voorbereiding op Pasen een aanrader!

Aanmelden voor soep en/of film op
    pastoorvanars@p4ev.nl of 3257269.

12.00 uurTitus Brandsma

In de veertigdagentijd worden afwisselend bij de vier geloofsgemeenschappen vasten-soepmaaltijden gehouden en schenken we aandacht aan/steunen we het gezamenlijke vastenactieproject.

Aanmelden bij het secretariaat van de betreffende geloofsgemeenschap.

• ma
    20.00-21.30 uurMaria van Eik en Duinen

Een serie geloofsgesprekken aan de hand van parabels en gelijkenissen. We lezen hiervoor uit het boek van Eugen Drewermann, getiteld: Taal voor de ziel. Jezus’ bevrijdende verhalen. Eugen Drewermann is een Duits theoloog, psychotherapeut en schrijver. Volgens hem zijn de parabels van Jezus bedoeld om ons minder star te leren denken en menselijker in de wereld te staan. We laten ons voor de geloofsgesprekken inspireren door het commentaar van Drewermann en nemen onze eigen leefwereld als uitgangspunt. Pastor Duncan Wielzen begeleidt deze geloofsgesprekken.

Data:   maandag 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december 2018 en 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april 2019.

Tijd:     20.00-21.30 uur.

Plaats: pastorie Maria van Eik en Duinen, Loosduinse Hoofdstraat 6.

Opgave bij Greet Boek, tel. 070-3970558 of via het secretariaat van Maria van Eik en Duinen, tel. 070-3979413 of mailen naar mariavaneikenduinen@p4ev.nl

19.30 uurMaria van Eik en Duinen

Een oecumenische dodenherdenkingsdienst. Aansluitend wordt er een krans gelegd bij het oorlogsmonument.

• vr
    20.00 uurMaria van Eik en Duinen

Het ambitieuze projectkoor Capella Sine Nomine zingt motetten van Rheinberger en motetten van Bach. De begeleiding wordt verzorgd door Renske Ligtmans op kistorgel en Magrita Rondeel die barokcello speelt. Het geheel staat onder leiding van André Vis. De toegang en het programmaboekje is gratis, wel is er na afloop een schaalcollecte voor de onkosten.

10.00 - 15.00 uurMaria van Eik en Duinen

Vandaag krijgt iedereen de gelegenheid om een kunstwerk te maken die tijdens de expositie "kunst in de kerk" tijdens het Pinksterweekeinde gezien mag worden. De pastorie wordt gebruikt als atelier en het is de bedoeling dat de deelnemers hun eigen materiaal en gereedschap meeneemt. Graag aanmelden bij het secretariaat, tel. 070-3979413

18.00 uurMaria van Eik en Duinen

Na een broodmaaltijd wordt de film The Lady in the van gepresenteerd. Na de film gaan we met elkaar in gesprek over wat de film over ons oproept. Na afloop wordt een vrije bijdrage voor de broodmaaltijd op prijs gesteld. Graag opgave bij het secretariaat 070-3979413

ma
    11.30-14.00 uurTitus Brandsma

Evenals vorig jaar zal tijdens de Pinksterdagen de Familiekerk openstaan voor parochianen en buurtbewoners, die hun eigen kunst of kunst van derden tentoonstellen. Iedereen is van harte welkom de kunstvoorwerpen te komen bewonderen. De kunstwerken die op zaterdag 18 mei in Maria van Eik en Duinen zijn gemaakt, worden in ieder geval tentoongesteld.

Potentiële deelnemers aan de exposities kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de Titus Brandsma.

15.30-19.00 uurTitus Brandsma

Met medechristenen van de Bergkerk wandelen wij vanaf het Kamperfoelieplein naar de Dew Mandir (Hindoe tempel) aan de Gaslaan. Daar gaan wij in gesprek met geloofsgenoten uit het Hindoeïsme over vragen rondom spiritualiteit en bezieling. Hierna gaan wij aan tafel om samen te genieten van een vegetarische maaltijd.

Aanmelden bij pastor Duncan Wielzen (06-28327571) (dr.wielzen@p4ev.nl) of domina Martine Nijveld (06-16733742) (me.nijveld@ziggo.nl).

• do
    17.00 uurVerzamelen bij de Pastoor van Ars kerk

Een wandeling langs de branding doet veel mensen goed. Het harde zand, af en toe een golf water over je voeten kun je je ontspannen voortbewegen. Onder begeleiding van één of meerde pastores krijgt de wandeling een meditatief karakter. Vanaf de Pastoor van Arskerk gaan we wandelend naar het strand.

• vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.