Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

Evenement details:

• di

Boekbespreking 'Genieten van het genoeg'

19.30 uurH. Familiekerk

In het kader van de groene kerken actie wordt het boek ‘Genieten van het genoeg’ van Martine Vonk besproken.

In 2020 schreef Alfred Slomp het boekje ‘Het Groene Normaal’. Dit daagt ons uit om stil te staan bij onze manier van leven: ligt er niet een opdracht om groener en socialer uit de coronacrisis te komen? In het boekje interviewt Alfred Slomp tien groene en inspirerende christenen, die ons uitnodigen om aan te haken bij de wave van duurzaamheid die al langer is ingezet. Van politica tot weerman, van kloosterzuster tot boer en filosoof. Op een drietal avonden in de veertigdagentijd zetten we telkens één van deze interviews centraal en spreken we met elkaar over wat ons raakt en wat ons in beweging zet. Op een vierde avond (in mei) bespreken we vervolgens één of twee hoofdstukken uit het boekje ‘Genieten van genoeg’. Een boekje dat je aanzet om op een andere manier te kijken naar onze opdracht om voor de aarde te zorgen.
    We doen deze avonden om en om in Bergkerk en H. Familiekerk. Pastor Duncan Wielzen en ds. Martine Nijveld hebben afwisselend de leiding.
    Graag aanmelden bij Martine (me.nijveld@ziggo.nl /06 16 733 742) of Duncan (dr.wielzen@p4ev.nl / 06 28 327 571), uiterlijk 1 week vóór de geplande datum. U hoort na aanmelding welke hoofdstukken we gaan bespreken (fijn als u deze vooraf leest). U kunt de boekjes via ons aanschaffen voor de aankoopprijs of eventueel door middel van een vrijwillige bijdrage.