Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• za
    20.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Capella sine Nomine zingt vanavond koorarrangementen van bekende componisten, zoals het Agnus Dei van Barber, Requiem Aeternam van Bach en Lux Aeterna van Elgar.

Toegang en programma boekje is gratis, na afloop wel een schaalcollecte voor de onkosten.

14.30-16.15 uurH. Agneskerk Beeklaan 188

Nadat Maria in de vijfde eeuw door de Kerk tot Moeder Gods is verheven, wordt zij toegezongen en vereerd. Eén van de gecomponeerde hymnes is de Akathistos. Op 29 oktober wordt in een lezing door Desirée Krikhaar de levensloop van Maria geschetst, waarbij voornoemde hymne een inspirerende leidraad is. Voor meer informatie: Digitale flyer Maria lezing

• za
    19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen, gaan wij na de viering in de kerk van Maria van Eik en Duinen naar onze begraafplaats St. Jozef waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord. Zijn leven en zijn werk zijn nog altijd een bron van inspiratie. In het werkschrift ‘Bonhoeffer75’ werden zijn gedichten en gebeden in gevangenschap opnieuw vertaald en voorzien van her-dichtingen en gespreksvragen. De vraag: ‘Wie ben ik?’ (titel van één van zijn gedichten) is een leidraad. (meer…)

• do
    14.00 - 16.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Een gezellige middag voor vrouwen die zich verbonden voelen met de parochie. Creativiteit, ontspanning, leerzaam en vooral gezelligheid.

13.30-15.30 uurPastoor van Arskerk

Kom meezingen in het kerst-projectkoor van koor Connection. Iedereen die kan zingen in de leeftijd 18-47 jaar is welkom, noten kunnen lezen is niet noodzakelijk. In zeven repetities studeren we een volledig vierstemmig kerstrepertoire in, van bekende meezingers als ‘Stille nacht’, lichte muziek als ‘Star Carol’ tot het meer klassieke stukken als ‘Alleluia’

De repetities zijn elke dinsdagavond vanaf 12 november van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Pastoor van Arskerk aan de Aaltje Noordewierstraat nr. 4.

We starten het project met een gezellige kick-off op zondagmiddag 10 november van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met elkaar, krijgt iedereen het repertoire en zullen we een eerste aanzet geven met het instuderen van de liederen.

We werken toe naar een uitvoering in de Pastoor van Arskerk tijdens de nachtmis op kerstavond, 24 december om 22.00 uur

Schrijf je nu in! Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je je inschrijven of meer informatie hebben:

Stuur een mail naar kerstkoor@koorconnection.nl

14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

Pater Frans Vervooren begeleidt dinsdag 17 september, 15 oktober en 19 november in de Bergerie een leerhuis over de meer dan 750 jaar geleden geboren Meister Eckhart (1260-1327). (meer…)

15.30 uurEmmauskerk

Op zondag 8 december voeren Barokensemble ConcertoValiante en Kamerkoor Collegium Utrecht het Weihnachts Oratorium van J.S.Bach uit in de Emmauskerk. Met dirigent Dody Soetanto en Leonardo Valiante aan het klavecimbel. Aanvang: 15.30 uur. De voorverkoop van de kaarten is reeds van start gegaan... Voor meer informatie: https://www.rkparochiedevierevangelisten.nl/blog/2019/10/10/weihnachts-oratorium-in-emmauskerk/

• vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.

14.00-16.00 uurEmmauskerk

Op zondag 15 december verzorgt VocAnimo weer een kerstconcert in de Emmauskerk aan de Leyweg in Den Haag. Evenals vorig jaar kunt u weer genieten van voornamelijk Engelstalig kerstrepertoire, en wordt u ook in de gelegenheid gesteld mee te zingen met Nederlandstalige kerstliederen. Van harte aanbevolen....

feb

mrt