Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

 • zo
  31
  mei
  2020
  ma
  01
  jun
  2020
  11.30-14.00 uurTitus Brandsma
  Parochianen en buurtbewoners kunnen tijdens de pinksterdagen hun zelfgemaakte kunst, of hun verzameling kunst van een bepaalde kunstenaar of kunststroming, in de kerk tentoonstellen. Iedereen is welkom om deze kunst te komen bezichtigen.
  Informatie bij Loek Ruijters, via eller@ziggo.nl of 06-44112951. Bij hem kunt u zich ook aanmelden als u één of meer kunstwerken wilt exposeren.

 • di
  02
  jun
  2020
  14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord. Zijn leven en zijn werk zijn nog altijd een bron van inspiratie. In het werkschrift ‘Bonhoeffer75’ werden zijn gedichten en gebeden in gevangenschap opnieuw vertaald en voorzien van her-dichtingen en gespreksvragen. De vraag: ‘Wie ben ik?’ (titel van één van zijn gedichten) is een leidraad. (meer…)

 • za
  12
  sep
  2020
  10.00 - 16.00 uurMaria van Eik en Duinen

  Vandaag zijn onze kerken een groot deel van de dag te bezichtigen en staan onze vrijwilligers voor u klaar om u te informeren over de bouw, de ruimten, het interieur, de aanwezige liturgische attributen, beelden, schilderijen enzovoorts. U kunt ook met uw vragen bij hen terecht.

 • di
  06
  okt
  2020
  19.30 uurMaria van Eik en Duinen

  Lezing bij de opening van de rozenkrans-expositie over het ontstaan en het gebruik van de rozenkrans, verschillende rozenkransen en gebeden, de geheimen van de rozenkrans en nog meer. Voorafgaand aan de lezing wordt samen de rozenkrans gebeden.

 • di
  06
  okt
  2020
  za
  31
  okt
  2020
  Maria van Eik en Duinen

  In deze oktobermaand, rozenkransmaand, zijn meer dan honderd verschillende rozenkransen te bezichtigen. Deze zijn door een inwoner van Loosduinen tijdelijk voor expositie ter beschikking gesteld. Bent u zelf in het bezit van een mooie of bijzondere rozenkrans, of een rozenkrans waar een verhaal aan vast zit, en u kunt deze een maandje missen, dan voegen we die graag toe aan de te bezichtigen collectie. Wilt u in dat geval uw rozenkrans, voorzien van een label met uw naam- en adresgegevens én eventueel het verhaal dat er aan vastzit, uiterlijk zondag 4 oktober bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen afgeven.

  Opstelling: gedurende de reguliere openstellingstijden van de kerk (op zaterdagmiddag een half uur voor aanvang van de viering en een half uur na afloop, op zondagochtend een half uur voor aanvang van de viering en een uur na afloop, op woensdag-
  ochtend van 10 tot 12.30 uur).

 • wo
  28
  okt
  2020
  13.30-16.30 uurTitus Brandsma
  Troost vinden bij elkaar. Dierbare herinneringen delen aan de hand van voorwerpen met emotionele waarde. Voor allen die in deze donkere najaarsdagen een dierbare missen, biedt de parochiële Contactgroep Rouw en Verlies een moment van bezinning en bemoediging.
  Aanmelden bij het secretariaat van deze geloofsgemeenschap.
 • ma
  02
  nov
  2020
  19.00 uurMaria van Eik en Duinen

  Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen in onze kerken, gaan wij, na de viering in de kerk Maria van Eik en Duinen, naar onze begraafplaats Sint Jozef, waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare overledene kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

 • za
  07
  nov
  2020
  20.00 uurMaria van Eik en Duinen

  Memento Mori.