Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

10.00Mara van Eik en Duinen

Thema:  Let op!
    Jezus wil ook het beste voor jou, Hij wil alle mensen uitnodigen in een mooie wereld

10.00Emmaus

Thema: Doe iets!
    Johannes de Doper vond ook dat er ingegrepen moest worden. Het ging niet goed met de Nieuwe Wereld. Daarom riep hij naar de mensen: "Doe iets! Laat je dopen!"

• di
    14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen. Inleider is pater Frans Vervooren. Literatuur: Als een wachtwoord (Damon 2022) door Aurelius Augustinus. Overige data: 6 september, 4 oktober, 1 november.

• do
    20:00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Op 8 december wordt het feest van de Onbevlekte Ontvangenis gevierd. De ouders van Maria ontmoeten elkaar bij de Gouden Poort in Jeruzalem en vanaf dat moment is Anna zwanger van een dochter Maria, die negen maanden later zonder erfzonde wordt geboren. Zij is uitverkoren om de Moeder van Gods Zoon te worden. In de lezing wordt het begrip 'onbevlekt ontvangen' in de tekstbronnen en de kunst uitgelegd en wordt het verband gelegd met het aankomende Kerstfeest.

• za
  • 20.00 uurHeilige Familiekerk

10.30Titus Brandsma

Thema: Hou vol!
    En daarom zegt Jezus daarna ook tegen die mensen: “Hou vol! Je bent niet voor niets naar de woestijn geweest om naar Johannes te luisteren, je zat echt wel op de goede weg. De weg naar de Nieuwe Wereld, waarin blinden zien, zieken uit bed stappen en er naar armen geluisterd wordt.

10.30Pastoor van Ars

Thema: Doe mee!
    We gaan kijken hoe we zouden kunnen meewerken aan de plannen van God voor de vrede.

• za
    19.00Pastoor van Ars; Emmaus; Maria van Eik en Duinen; Titus Brandsma