Noodhulp in de Emmaus

De noodhulp in onze parochie “de Vier Evangelisten” en met name de geloofsgemeenschap Emmaus, helpt iedere week ongeveer 65 mensen, die deze hulp ook hard nodig hebben.
Voor deze hulp zijn we afhankelijk van giften, die we regelmatig mogen ontvangen en hopen te mogen blijven ontvangen, want zonder deze hulp zou dit niet mogelijk zijn.
Al deze gulle gevers willen wij, namens de werkgroep Diaconie geloofsgemeenschap Emmaus, eens in het zonnetje zetten en hartelijk danken.

Deze gulle gevers zijn:

• Anonieme giften vanuit de wijk en Wateringen, zodat er af en toe iets extra’s gemaakt kan worden,zoals o.a. Kerstpakketten.
  • Church of Our Savior, die jarenlang gezorgd hebben voor houdbare levensmiddelen, huisraad en giften, zodat er voor de kinderen van de noodhulp, een St. Nicolaasfeest kon worden georganiseerd.
  • De Britse school, die samen met de leerlingen inzamelingen houden van speelgoed, kleding en houdbare levensmiddelen.
  • Bakkerij Roodenrijs, die wekelijks manden met brood, broodjes en krentenbollen geeft.
  • Albert Heijn, die regelmatig houdbare levens- en verzorgingsmiddelen geeft, zodat er maandelijks goed gevulde tasjes met levensmiddelen gevuld en gedeeld kunnen worden.
  • Parochianen van de vier locaties, die 1 x per maand houdbare levens- en verzorgingsmiddelen inzamelen, zodat er tasjes gevuld en uitgedeeld kunnen worden. Daarnaast geven ze regelmatig goede tweedehandskleding, waaruit de mensen hun keus kunnen maken. Ook geven zij jaarlijks fruit, voor de fruitbakjes, die de werkgroep met Palmpasen maakt en bezorgd bij langdurig zieken.

De fruitactie, rond Pasen, wordt door onze zieken enorm op prijs gesteld en gewaardeerd. Om deze actie te kunnen blijven organiseren, zijn wij op zoek naar sponsors, die deze actie een warm hart toe dragen.

Namens de werkgroep Diaconie, geloofsgemeenschap Emmaus:
Joke Borsboom
Corrie van Leeuwen