Goed bezochte kruisweg met de kinderen

Op Goede Vrijdag werd  in de kerk van Maria van Eik en Duinen de kruisweg gebeden, met  de kinderen. Er waren circa 25 kinderen aanwezig vanuit de hele parochie, maar ook andere geïnteresseerden deden mee.

Diaken Jos van Adrichem oefende eerst met  de kinderen een kort liedje over de liefde van God, waarna we alle staties hebben gelopen. Bij elke statie werd een korte uitleg gelezen door een kind of een ouder. Met het kruis voorop, gedragen door Wienand, werd het een prachtige Kruisweg.

Diaken Jos deed steeds uitleg over elke statie en daarbij werd ook het “Onze Vader” of het “Wees Gegroet” gebeden. Na elke statie werd het liedje gezongen. Na de Kruisweg mochten de kinderen een kaarsje aansteken en werd persoonlijk gebed gevraagd voor overledenen. Na afloop kregen de kinderen in de pastorie een glaasje limonade en deelde diaken Jos van Adrichem kleurplaten uit.

Al met al weer een mooie ervaring voor de kinderen, die past in hun geloofsbeleving, met name het Paastriduüm.

Anja de Kok, werkgroep Communievoorbereiding en gezinsviering