7 mei Roepingenzondag

Op de vierde zondag van Pasen, zondag 7 mei 2017, wordt in de wereldwijde Kerk voor de 54e keer de Wereldgebedsdag voor roepingen gehouden. De boodschap van paus Franciscus voor dit jaar kreeg als thema mee: “Voor de zending door de Geest voortgestuwd”. De tekst van de boodschap staat op de website van het bisdom. Om een specifieke roeping te vervullen is de kracht van de heilige Geest nodig om te kunnen bijdragen aan de zending van de Kerk. In de Nederlandse kerkprovincie is het motto: “God heeft jou voor ogen”

beeldmerk-roepingenzondag-2017-213x300-1Van W. Broeders, rector van Priester- en diakenopleiding Vronesteijn, ontvingen wij  dit gebedenboekje-roepingenzondag-2017-bisdom-rotterdam met voor iedere maand Schriftteksten, overwegingen van paus Franciscus en gebeden, met de uitnodiging om gedurende het gehele jaar te blijven bidden om roepingen.