Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

 • vr
  04
  aug
  2017
  10.00 uur - 16.00 uurPastoor van Arskerk

  Vier augustus is de sterfdag van de naamgever van de pastoor van Ars kerk: de Heilige Johannes Maria Vianney, pastoor van het dorpje Ars. Hij is ook de patroonheilige van de parochiepriesters. ‘Barmhartigheid’ was zijn belangrijkste pastorale ‘handelsmerk’.
  Daarom organiseert de pastoor van Ars geloofsgemeenschap in dit Lutherjaar (1517-2017) op zijn naamdag voor de tweede keer een ‘Abdijdag’.

  De dag staat onder leiding van gastdominee Trinette Verhoeven (Den Haag) en gastpater Frans Vervooren, OCD (Amsterdam). Aanmelden voor de Abdijdag kan bij Ineke Giezeman: i.giezeman@hetnet.nl, 06-53543665.

  (meer…)

 • di
  05
  sep
  2017
  14.00 uur - 16.00 uurPastoor van Arskerk

  In deze eerste bijeenkomst van een serie van vier, wordt aan de hand van het gelijknamige boek van de dominicaan Timothy Radcliffe, onder leiding van pater Vervooren, op zoek gegaan naar de beweegredenen om christen te zijn.
  Aanmelden kan bij dexis@hetnet.nl of via leden van de pastoraatgroep Pastoor van Ars.

 • wo
  13
  sep
  2017
  16:30Maria van Eik en Duinen

  Voor jongeren tussen 16 en 25 jaar die van koken houden en tijdens de maaltijd ook nog iets willen opsteken over het geloof, plan dan deze gebeurtenis in je agenda en doe mee. Aanmelden bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl

 • 16.30 uur - 20.30 uurMaria van Eik en Duinen

  Hou je van koken en/of van lekker eten en wil je tijdens de maaltijd ook nog iets opsteken over het geloof, door boeiende verhalen uit de Bijbel en/of ervaringen van tafelgenoten, plan deze late middag/vroege avond dan vrij in je agenda en doe mee.
  Om 16.30 uur beginnen we met koken, rond 18.00 uur gaan we aan tafel. Nadat we hebben afgeruimd en afgewassen, gaan we uiterlijk 20.30 uur weer naar huis.

  Aanmelden bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl

 • zo
  17
  sep
  2017
  14.30 uur - 17.30 uurPastoor van Arskerk

  Naar aanleiding van een (bioscoop)film gaan we met elkaar in gesprek over een bepaald thema dat met geloof en zingeving te maken heeft.
  Vandaag kijken we de film ‘This is our time’. Vijf vrienden zijn na jaren studeren klaar met hun opleiding. Ze zijn ambitieus en willen allemaal het verschil maken in de maatschappij. Ze ontdekken dat ze niet voor niets op aarde zijn en dat de wereld hen nodig heeft. Dit is hun tijd.

  Aanmelden bij het secretariaat van deze geloofsgemeenschap

 • wo
  20
  sep
  2017
  do
  28
  sep
  2017
  Lourdes

  Samen met de parochie Maria Sterre der Zee (Den Haag Noord) organiseert onze parochie een bedevaart naar Lourdes. In dit Maria-oord in het gebied van de Pyreneeën komen hemel en aarde voor je gevoel samen. Een heerlijke plaats om te zijn, om met elkaar te bidden en tot geestelijke rust te komen. De pelgrims die per touringcar reizen, zullen onderweg nog enkele andere plaatsen bezoeken.

  Nadere info volgt via het parochieblad Spirit, de website van de parochie en aparte flyers

 • wo
  11
  okt
  2017
  14.00 - 16.00 uurMaria van Eik en Duinen

  Een gezellig middag voor iedereen. Thee of koffie en heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Vrijwillige financiële bijdrage en graag opgave bij het secretariaat van de geloofsgemeenschap van Maria van Eik en Duinen

 • za
  28
  okt
  2017
  20.00 uurMaria van Eik en Duinen kerk

  Het koor Capella Sine Nomine o.l.v. André Vis, zingt motetten van Bach en werken van Nystedt, Tompson en Whitacre. Toegang gratis, na afloop is er een deurcollecte.

 • do
  02
  nov
  2017
  19.00 uurMaria van Eik en Duinen kerk

  Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen in de kerk van Maria van Eik en Duinen, gaan wij na de viering naar onze begraafplaats St. Jozef waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

 • wo
  15
  nov
  2017
  16.30 uurMaria van Eik en Duinen

  Voor jongeren tussen 16 en 25 jaar die van koken houden en tijdens de maaltijd ook nog iets willen opsteken over het geloof, plan dan deze gebeurtenis in je agenda en doe mee. Aanmelden bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl

 • zo
  17
  dec
  2017
  16.00 uurAbdijkerk

  Voor iedereen die mee wil zingen en inspiratie voor het Kerstfeest op wil doen, is deelname aan deze Loosduinse oecumenische traditie aan te bevelen.