Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

aug
    18.00 uurMaria van Eik en Duinen

Na de H. Mis van 17.00 uur in Maria van Eik en Duinen eten we een broodje waarna we de film 'The Shack' bekijken, gebaseerd op het gelijknamige boek, in Nederland verschenen onder de titel 'De uitnodiging'. Het gaat over een mysterieuze uitnodiging en een ontmoeting met de Heilige Drie-eenheid. Een geloofsbegrip dat voor velen lastig te vatten is. Misschien dat deze film het meer tot onze verbeelding laat spreken. Kom kijken! Vooraf aanmelden bij mariavaneikenduinen@p4ev.nl of 3979413. Er is een vrije bijdrage voor de onkosten.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Eerste bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

11.00 en 17.00 uurTabitha en Pastoor van Arskerk

In het kader van Nationale Ziekendag wordt op zaterdag 8 september bijzondere aandacht aan de zieken besteed.

In Tabitha met een oecumenische ziekenzalving en ziekenzegening om 11.00 uur en een ziekenzalving om 17.00 uur tijdens de H. Mis in de Pastoor van Arskerk.

10.00 uurEmmauskerk

Tijdens de eucharistieviering in de Emmauskerk worden alle kinderen en jongeren van de parochie uitgenodigd om aan het begin van het nieuwe school-/studiejaar een persoonlijke zegen te ontvangen. Voor de kinderen die dit jaar hun eerste heilige communie hebben gedaan, is dit een terugkomviering. Na de viering drinken we gezellig limonade, thee of koffie en eten we een hapje.
    Om 13.00 uur begint de voorstelling van Kees Posthumus die op luchtige en muzikale wijze een aantal Bijbelverhalen vertelt.
    Toegang gratis. Het wordt op prijs gesteld als u zelfgemaakte hartige makkelijk uit te delen hapjes meebrengt. Als elk gezin ca. 10 hapjes meeneemt, is dat vast voldoende.

• vr
    11.00 - 12.00 uur Titus Brandsma

Je bepaalt zelf wanneer je leven voltooid is, zeggen mensen die het zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel hebben. Maar wat als je dat zelf niet meer kunt aangeven..? En hoe bepaal je of je leven voltooid is..? Zijn daar maatstaven voor..? Wat kan ik vanuit een gelovig perspectief met deze vraagstukken..? Na de lezing gaat pastor Duncan Wielzen en/of een gastspreker daar graag met u over in gesprek.

10.30 uurPastoor van Arskerk

Net als veel scholen en bedrijven houdt de kerk jaarlijks een open dag, om te (laten) ervaren hoe er in deze tijd op zondag in de kerk wordt gevierd: een nieuwe ervaring of de kans om te kijken in hoeverre het beeld dat men van de kerk van vroeger heeft, klopt met de hedendaagse praktijk.
    Deze dag staan de deuren wijd open om gasten in figuurlijke zin te laten proeven van onze zondagse eucharistieviering. En, na afloop, in letterlijke zin, te proeven van lekkere broodjes en samen koffie te drinken. U wordt uitgenodigd buren, familie, bekenden mee te brengen. Deelname is gratis.

nnbStadsklooster aan het Westeinde

Op zondag 23 september vieren we het 16e Vredesfeest. Dit jaar in het Stadsklooster aan het Westeinde. Aan het einde van de Vredesweek willen we christenen, hindoes, moslims,  Chinezen, Filippijnen  en anderen ontmoeten. Om zingen, dansen, eten en met u in gesprek. Omdat vrede verbindt. In onze wereld vol conflicten moeten we bij elkaar niet de verschillen maar de overeenkomsten vinden. (meer…)

16.30 uurMaria van Eik en Duinen

Samen koken, samen eten en ook nog iets opsteken over het geloof. Aanmelden bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Tweede bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

• wo
    14.00 -16.00 uurMaria van Eik en Duinen

In de pastorie thee of koffie drinken met zoete en hartige lekkernijen. Aanmelden bij het parochiesecretariaat van Maria van Eik en Duinen. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

• vr
    19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overleden tijdens de viering van Allerzielen gaan wij na de viering naar de begraafplaats Sint Jozef waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

20.00 uur

Het koor Capella Sine Nomine zingt o.l.v. André Vis composities van Rutter, Howells, William en Bairstow. Toegang gratis, na afloop schaalcollecte.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Derde bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Vierde bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Vijfde bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

feb
    14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Zesde bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

mrt
    14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Zevende bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Achtste bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Negende bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

jun
    14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Tiende en laatste bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.