Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

jun
    18.00 uurMaria van Eik en Duinen

Graag vooraf aanmelden bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

• do
    jun
    17.00 uurVerzamelen om 17.00 uur bij de H. Pastoor van Ars

Per fiets vertrekken we om 17.00 uur naar het strand en onder begeleiding van Jos van Adrichem en pater Klemens wandelen we een uur lang langs het strand

• do
    20.00 - 22.00 uur Titus Brandsma - 't Praethuys

Catholic Faith Exploration. Een maandelijkse bijeenkomst, waarbij in kleine groepjes wordt nagepraat over een geloofsonderwerp, dat eerder op de avond werd ingeleid. Aanmelden bij Jos van Adrichem.

11.00 uurHeiligdom van de Martelaren van Gorcum

Jaarlijks wordt met de Nationale Bedevaart Brielle stilgestaan bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). De Nationale Bedevaart mag zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen.

11.00 uur eucharistieviering;
    13:30 uur Rozenkransgebed en parallel Jongerenprogramma;
    14:30 uur Kruisweg;
    15.30 uur Vespers en processie met pelgrimszegen.

• zo
    10.00 uur, 14.00 uurMaria van Eik en Duinen

Op 6 juli is het 50 jaar geleden dat mgr. M.A. Jansen pastor Jacques Groenewegen tot priester heeft gewijd. (meer…)

• 14.00 - 15.00 uurMaria van Eik en Duinen

De cantorij olv André Vis geeft een concert ter gelegenheid van het 50 jarig priesterschap van pastor Jacques Groenewegen. Gezongen wordt oa muziek van Stanford,  Chilcott, Byrd, Mozart, Biebl, Rutter. Tevens zullen er enkele delen worden gezongen uit de Missa simplex van Dubra. Toegang is gratis.

aug
    10.00 uurPastoor van Arskerk

HET GOEDE VERHAAL TELKENS OPNIEUW VERTELD
    De heilige pastoor van Ars was een luisteraar én een predikant. Op de Abdijdag ter ere van zijn naamfeest zal dit jaar het thema inspelen op een oecumenische benadering van de verkondiging in de liturgie. (meer…)

aug
    18.00 uurMaria van Eik en Duinen

Graag vooraf aanmelden bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen. Er is een vrije bedrage voor de onkosten.

• vr
    11.00 - 12.00 uur Titus Brandsma

Je bepaalt zelf wanneer je leven voltooid is, zeggen mensen die het zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel hebben. Maar wat als je dat zelf niet meer kunt aangeven..? En hoe bepaal je of je leven voltooid is..? Zijn daar maatstaven voor..? Wat kan ik vanuit een gelovig perspectief met deze vraagstukken..? Na de lezing gaat pastor Duncan Wielzen en/of een gastspreker daar graag met u over in gesprek.

• zo
    nnbStadsklooster aan het Westeinde

Op zondag 23 september vieren we het 16e Vredesfeest. Dit jaar in het Stadsklooster aan het Westeinde. Aan het einde van de Vredesweek willen we christenen, hindoes, moslims,  Chinezen, Filippijnen  en anderen ontmoeten. Om zingen, dansen, eten en met u in gesprek. Omdat vrede verbindt. In onze wereld vol conflicten moeten we bij elkaar niet de verschillen maar de overeenkomsten vinden. (meer…)

16.30 uurMaria van Eik en Duinen

Samen koken, samen eten en ook nog iets opsteken over het geloof. Aanmelden bij diaken.josvanadrichem@p4ev.nl

• wo
    14.00 -16.00 uurMaria van Eik en Duinen

In de pastorie thee of koffie drinken met zoete en hartige lekkernijen. Aanmelden bij het parochiesecretariaat van Maria van Eik en Duinen. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

• vr
    19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overleden tijdens de viering van Allerzielen gaan wij na de viering naar de begraafplaats Sint Jozef waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

20.00 uur

Het koor Capella Sine Nomine zingt o.l.v. André Vis composities van Rutter, Howells, William en Bairstow. Toegang gratis, na afloop schaalcollecte.